Domov

Šport in šah

14 maja 2017 Novice


Na 13. mednarodnem  plavalnem mitingu za pokal Term Ptuj je med 266 plavalci iz Nemčije, Hrvaške in Slovenije sodelovalo tudi osem članov Plavalnega kluba Zdravilišče Radenci. Najbolje se je odrezala Staša Korpič, ki je  bila  tretja v disciplini 100 metrov prosta v svoji starostni kategoriji,  tretja pa  je bila še na 50 metrov prsno in šesta na 50 metrov delfin. Do šestega mesta je priplaval tudi Domen Bogdan na 50 metrov prsno, Maja Nemec pa je bila v tej disciplini sedma. Najmlajši 10 letni Gregor Ritonja pa je bil med 12 letniki deveti na 50 metrov delfin.

V Zeltwegu v Avstriji so na močnem mednarodnem tekmovanju v judu med 870. judoisti iz 16 držav tekmovali tudi  člani Kluba borilnih veščin Lendava in osvojili dve medalji. V starostni kategoriji U – 16 je bil Luka Denša v kategoriji do 55 kg drugi in Nika Pal v kategoriji do 57 kg tretja.

Že včeraj smo poročali o 5. memorialu Stanka Topolčnika v judu za pokal Slovenske Bistrice v kategorijah mlajših dečkov in deklic, kjer je sodelovalo 120 judoistov iz 12 klubov. Danes  povejmo še rezultate starostne kategorije U – 10, kjer so se odlično odrezali mladi tekmovalci Judo kluba Murska Sobota.  Prva mesta so si priborili: Klemen Vinkovič, Lovro Zaman in Miha Marič, drugi mesti pa sta osvojila: Matevž Klemenčič in Sven Šarkanj vsi iz Judo kluba Murska Sobota.

V Ormožu je bilo tretje kolo prve državne lige vzhod v streljanju s puško šibrenico. Prvo mesto je osvojila ekipa Kunšperka, na peto mesto se je uvrstila ekipa Strelskega društva Štefana Kovača – trap iz Murske Sobote v postavi: Evgen Pap, Denis Pojbič in Jasmina Maček. Na šesto mesto so se uvrstili strelci Gornje Radgone. Posamično se je v prvi ligi uvrstil na tretje mesto Denis Pojbič, med mladinci pa je zmagal  Rene Maček, oba iz soboškega strelskega društva.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prvi dan kvalifikacijskega turnirja za uvrstitev v 3. slovensko kegljaško ligo vzhod, v Slovenj Gradcu  so kegljači Nafte   med štirimi ekipami na drugem mestu, podrli pa so  3148 kegljev. Za Nafto so največ kegljev podrli: Uroš Zadravec 572,  Janez Šimon 551 in Jože Horvat 539 kegljev.  Danes poteka še drugi dan tekmovanja v Šoštanju.

V 28.kolu ruske premier nogometne lige je Ural za katerega je vseh 90 minut igral tudi Gregor Balažic iz Murske Sobote igral proti ekipi Krasnodarja 1:1. Na lestvici vodi Spartak iz Moskve, ki je že ruski prvak s 66. točkami, Ural je med 16.ekipami na 11. mestu s 30. točkami.

V 17. kolu avstrijske ženske nogometne lige je ekipa St.Pőltna ,ki si je že zagotovila naslov avstrijskega prvaka, premagala Altenmarkt  z rezultatom 1:0. Zmagoviti zadetek za St. Pőlten je dosegla slovenska reprezentantka  Mateja Zver, ki je igrala do 83. minute srečanja.

V  25.kolu druge slovenske nogometne lige je Farmtech v Veržeju kljub dvakratnemu vodstvu 1:0 in 2:1 igral proti novomeški Krki le 2:2. Za Farmtech sta dosegla zadetka: Arnir Dervišević in Bian Paul Šauperl.

V 15.kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 je Teleing GMT v Beltincih premagal Velesovo z rezultatom 7:0. Za Beltinčanke je dosegla tri zadetke: Sara Makovec, dva Nina Kajzba in enega Laura Zajmi.

V 25.kolu 2. slovenske mladinske nogometne lige, vzhod je bila  Mura  v Murski Soboti boljša od Dravinje iz Slovenskih Konjic s 6:1, Vipoll iz Veržeja pa je v gosteh premagal Zavrč z rezultatom 4:0.

V kadetski konkurenci 2. slovenske nogometne  lige ,vzhod je Mura premagala Dravinjo s 7:1, Vipoll pa je bil boljši od Zavrča z 2:0.

V 24.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod sta bili včeraj odigrani dve srečanji.  Avto Rajh Ljutomer je premagal Hotizo s 3:1, Nafta pa je bila boljša od Rakičana s 5:0.

V nižjih nogometnih ligah pa so bili včeraj doseženi naslednji rezultati: Radenska Slatina – Radgona »A« 0:0, Kema Puconci – Aluvar Gančani 0:0,  Apače – Niros Cankova 7:1, Pušča – Roma Vanča vas 1:4 in Črenšovci  – Bistrica 5:1.

Na Otočcu poteka moštveno kadetsko državno prvenstvo v šahu. Med kadeti po treh kolih vodi Kočevje z 18.točkami, Radenska Pomgrad iz Murske Sobote je med 20.ekipami na četrtem mestu zbrala 15 točk. Med posamezniki je Jaka Meglič zbral dve točki in pol, Enej Meglič dve in Amadej Kastelic eno točko. Med kadetinjami vodi po treh kolih Celjski šahovski klub  s 16.točkami, šahistke Radenske Pomgrada  so četrte s tremi točkam in pol. Ema Lukač je  zbrala dve točki in Alina Lukač točko in pol.