V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport in šah

30 avgusta 2021 Šport


V tretjem kolu prve turške nogometne lige je ekipa Manise za katero igra slovenski reprezentant Nino Kouter, doma s Tišine, nekdanji član Mure, v gosteh premagala ekipo Genclerbirligija kar s 3:0, kar je njihova tretja zaporedna zmaga. Prvi zadetek za Maniso je dosegel Nino Kouter že v 24. minuti, kar je tudi njegov prvi zadetek v Turčiji.

V 2.kolu prve slovenske ženske nogometne lige je Nona Pomurje Beltinci v Bratoncih premagala Ljubljano kar s 6:0. Za Pomurke je dosegla štiri zadetke Anja Eferl, po enega pa Helena Božič in Kaja Korošec.

V tretjem kolu pomurske nogometne lige so igrali takole: Črenšovci – Križevci 4:0, Hotiza – Turnišče 3:0, Avto Rajh Ljutomer – Čarda 3:0, Tromejnik Kuzma – Kema Puconci 1:0, Radenska Slatina – Grad neodigrano, Rakičan – Veržej 4:1, Hungarikum Olimpija Dolga vas – Polana 3:1 in Odranci –Aluvar Gančani 1:0. Na lestvici vodijo Odranci s tremi zmagami in 9. točkami.

Drugi dan državnega prvenstva s sprintu na mirnih vodah je na Soboškem jezeru bila uspešna tudi domača ekipa Kajak kanu klub Rotoattivo iz Murske Sobote. Med starejšimi deklicami sta Hana Bedrnjak in Ješe Salnajs na 1000 metrov dolgi progi zasedli drugo in na 200 metrov dolgi progi četrto mesto. Med mlajšimi dečki sta bila v K – 2 Dorotej Sakač in Matic Hriberšek na 200 metrov dolgi progi peta.

Na 11. kolesarski dirki za pokal Občine Tišina so v Tropovcih med 250. kolesarji iz Slovenije in tujine nastopili tudi kolesarji iz dveh pomurskih klubov. Med masterji D je zasedel prvo mesto Dušan Hajdinjak pred Dominikom Ketišem in Bernardom Omarjem, vsi iz Športnega društva Team turbo Tropovci. V mlajših kategorijah sta bila med dečki v skupini A in v skupini C osma Gal Kaučič in Denis Lebar. Med starejšimi mladinci je bil Luka Jablanovec 13., med mlajšimi mladinci pa je Tristan Ketiš, vsi iz Kolesarskega kluba Tropovci, zasedel 14. mesto.

V Hajdošah je v državni šahovski ligi za mladince v zadnjem kolu soboški Pomgrad premagal Triglav iz Krškega z 2,5:0,5. Za Pomgrad sta zmagala Jaka Meglič in Fabijan Marič Vild, remiziral pa je Martin Mohar. Soboški šahisti so osvojili v ligi šesto mesto. V Hajdošah je potekalo tudi tekmovanje v prvi slovenski mladinski ligi. Med 21. ekipami je so zmagale Domžale, na 13. mesto se je uvrstila Rokada iz Lendave – najboljši posameznik v ekipi je bil Tian Hozjan s petimi točkami. Šahisti Gornje Radgone so zasedli 20.mesto, najboljši v ekipi pa je bil Miha Rantaša s tremi točkami.