V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

4 septembra 2021 Šport


Na olimpijskem strelišču v Rakičanu poteka državno strelsko prvenstvo v trapu. Prvi dan so strelci opravili tekmi v dveh serijah. Med člani je v vodstvu Boštjan Maček iz Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote s 47 zadetki. Med ostalimi pomurskimi strelci je Milan Svetec iz Gornje Radgone peti in Denis Pojbič iz Murske Sobote sedmi. Oba sta zadela po 44 tarč. Med mladinci je Rene Maček s 40. zadetki trenutno na drugem mestu. Moštveno so v vodstvu strelci Murske Sobote s 132. zadetki, Radgončani so med 11. ekipami po dveh serijah na četrtem mestu.

Strelsko društvo Lendava je pripravilo 24. strelsko tekmovanje za pokal Lendave. S serijsko puško posamično je zmagal Blaž Makari iz Murske Sobote s 353.krogi. S standardno zračno puško je meril najbolj natančno Mitja Černi iz Gančan, ki je zadel 406,8 krogov. Moštveno je s serijsko zračno puško zmagalo Športno strelsko društvo Murska Sobota v postavi: Igor in Blaž Makari ter Lars Somi s 1025.krogi. S standardno zračno puško pa je zmagalo Strelsko društvo Lendava v postavi: Maja Tkalec, Feri Havasi in Tine Mihailović Krpan, ki so zadeli 1197.krogov.

V prvi nogometni tekmi 3. kola v soboški medobčinski nogometni ligi je v Murski Soboti veteranska ekipa Mure premagala Aquo Ižakovce z rezultatom 2:0. Prvi polčas se je končal z izidom 0:0, v drugem polčasu pa sta za veterane Mure dosegla zadetka: Goran Logar v 47. in Blaž Kous v 79. minuti.

V Mariboru je bilo v petek hitropotezno državno prvenstvo v šahu na katerem je sodelovalo kar 85 šahistov in šahistk. Prvo mesto je osvojil Boris Markoja iz Turnišča, sicer član mariborskega kluba Poligram z 9,5. točkami. Med ostalimi pomurskimi šahisti sta bila Boris Kovač iz Pomgrada in Jernej Buzeti iz Rakičana, član Poligrama, na 15. in 16. mestu, oba sta zbrala po 7 točk. Od 17. do 19. mesta so se uvrstili Matej Titan, Denis Gjuran in Luka Skuhala vsi iz soboškega kluba s 6,5 točkami. V ženski konkurenci je bila Barbara Skuhala uvrščena s 6. točkami v absolutni konkurenci na 31.mesto, med članicami pa je bila tretja.