V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport in šah

5 septembra 2021 Šport


Članska nogometna reprezentanca Slovenije je v kvalifikacijski nogometni tekmi za svetovno prvenstvo v ljubljanskih Stožicah premagala Malto z rezultatom 1:0. Edini zadetek je dosegel iz 11 metrovke Sandi Lovrič v 45. minuti srečanja. Za izbrance selektorja Matjaža Keka je do 60. minute igral tudi Damjan Bohar iz Mačkovec, ki zdaj igra za hrvaški Osijek. Naslednjo kvalifikacijsko tekmo bo Slovenija igrala 7. septembra v Splitu proti Hrvaški, ki je sinoči v Bratislavi premagala Slovaško z 1:0. 

Mladinska reprezentanca Slovenije U – 19 je po četrtkovi zmagi proti Severni Makedoniji na Brdu zmagala tudi v drugi pripravljalni nogometni tekmi, tokrat proti Rusiji z 2:0. Za slovensko izbrano vrsto pod taktirko Boštjana Cesarja je celo tekmo igral Marsel Ratnik iz Tišine, ki je član Olimpije, do 90. minute pa je igral tudi Tio Cipot iz Murske Sobote, član soboške Mure. Slovenija bo naslednjo prijateljsko tekmo igrala v torek proti vrstnikom iz Francije. 

V 6. kolu 2. slovenske nogometne lige je Nafta 1903 v Lendavi igrala proti kranjskemu Triglavu 1:1. Za Nafto 1903 je dosegel zadetek Vedran Vinko v prvem polčasu, za Triglav, ki je izgubil prvo točko, pa je bil strelec Adam Jakupović v 69. minuti. Za Triglav je Dare Vršič igral do 89. minute, lendavske Gorgone pa so v 30. minute s 300 baklami proslavile 30 letnico delovanja svoje navijaške skupine. 

V 2.kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 je Nona Pomurje Beltinci v Ajdovščini premagala Primorje s 5:2. Za Pomurke je dosegla kar štiri zadetke Noele Vilčnik in enega Tija Šoštarič Karić.

V 3. kolu 2. slovenske kadetske nogometne lige -vzhod je Nafta v Hotizi premagala Rudar iz Velenja s 4:2. Za Nafto je dosegel tri zadetke Niko Zamuda in enega Anej Horvat. Šampion je v Celju premagal Veržej s 5:0. 

V 2. mladinski ligi vzhod je Nafta v Hotizi igrala 3:3 proti Rudarju. Za Nafto je dva zadetka dosegel Marko Furdi in enega Noa Medved. Kadeti Veržeja so v Celju igrali proti Šampionu 1:1, zadetek za Veržej je dosegel Kaj Plej. 

V 2.kolu prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15 so pomurske ekipe igrale takole: Mura – Dravograd 3:0, Veržej – Fužinar 2:3, Aluminij – Nafta 1:0 in Slovenska Bistrica – Aluvar Beltinci 1:0. 

Preglejmo še izide 4. kola v pomurski nogometni ligi: Veržej – Hungarikum Olimpija Dolga vas 1:1, Kema Puconci – Radenska Slatina 1:0 in Črenšovci – Hotiza 1:0. V 3. kolu soboške nogometne lige so igrali takole: Tišina – Goričanka Rogašovci 0:7, Radgona – Šalovci 12:0 in veterani Mure – Aqua Ižakovci 2:0. 

Mladi tekmovalci Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote so srečno dopotovali v Brno na 16. evropske igre mladih, kjer bo med 1300 atleti nastopilo danes in v ponedeljek tudi 30 atletov iz soboškega atletskega kluba. Na igrah za mlade od letnika rojstva od 2006 do 2010 bodo nastopili štirje slovenski klubi in to med atleti iz 17 držav. 

Strelsko društvo Jezero je v Dobrovniku pripravilo prvenstvo severovzhodne regije v streljanju s pištolo velikega kalibra. Med 60 tekmovalci je zmagal Tomaž Ciglar iz Črenšovec s 184. krogi, drugi je bil Avgust Horvat s 183, tretji Aljaž Novak, četrti Robi Ivanič s 174, peti Jože Gjerek, vsi iz Strelskega društva Jezero iz Dobrovnika in šesti Franc Duh iz Strelskega društva Lendava. Slednja sta zadela po 172 krogov. 

Po dveh dneh državnega strelskega prvenstva v trapu vodi v Rakičanu med člani po štirih serijah Boštjan Maček iz Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote z 92. zadetki, drugi je Tadej Kostanjevec iz Športno strelskega društva Gornja Radgona, ki je zadel 90 tarč. Med ostalimi pomurski strelci je Denis Pojbič deseti s 85. zadetki in 16. Evgen Pap, oba iz soboškega društva, ki je zadel 81 tarč. Med mladinci je v vodstvu Rene Maček iz soboškega društva s 85. zadetki, njegov mlajši brat Lan Maček pa je z 61. zadetki na šestem mestu. Moštveno je med 11 ekipami Strelsko društvo Štefan Kovač iz Murske z 258. krogi na prvem mestu, radgonski strelci pa so z 246. zadetki na četrtem mestu. Prvenstvo bo končano danes popoldne.

V prijateljski odbojkarski tekmi je v Murski Soboti ekipa Panvite Pomgrad premagala aktualne državne prvake, odbojkarje Merkurja iz Maribora s 3:1. Za soboško ekipo so zadeli največ točk: Conor McGreggor 18, Jakob Rojnik 11, Urban Fužir 9 ter Branislav Radović in Jure Lakner po 7 točk; pri Mariborčanih je igral tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote, ki je zadel štiri točke. 

Na tekmovanju v dvoranskem balinanju so v Kamniku nastopili na finalni tekmi za leto 2021 tudi člani Pomurskega društva za cerebralno paralizo Sonček iz Murske Sobote. Najbolje se je uvrstil Bojan Poredoš, ki je bil drugi, Lara Ivančič je bila tretja, Robert Potočnik se je uvrstil na osmo mesto. 

V Kamnici pri Mariboru so v soboto šahisti nastopili na ekipnem hitropoteznem in pospešenem državnem prvenstvu v šahu. V hitropoteznem šahu je med člani med 13 ekipami zmagal Žalec s 15.točkami, tretji je bil mariborski Poligram s 14., kjer je bil najboljši posameznik Jernej Skuhala z 8. točkami. Šahisti soboškega Pomgrada so bili peti z 12. točkami, posamično sta bila najboljša s 6,5 točkami Štefan Cigan in Luka Skuhala. Med članicami je zmagalo Kočevje z 8.točkami, Maja Vučko iz Ižakovec je zbrala štiri točke. Šahistke Pomgrada so bile druge s 6. točkami, Barbara Skuhala in Sara Vombek pa sta zbrali po 2,5 točke. V pospešenem šahu je med člani zmagalo Posočje z 12. točkami, drugi je bil Poligram iz Maribora z 12 točkami, Boris Markoja je osvojil za Mariborčane 5,5 točk. Šesti je bil soboški Pomgrad z 8.točkami, Matej Titan pa je zbral pet točk in pol. Med članicami so zmagale šahistke Triglava iz Krškega s 6. točkami pred Pomgradom, ki je zbral 5 točk, posamično je Barbara Skuhala za soboško ekipo zbrala tri točke.