Domov

Šport in šah

6 septembra 2021 Šport


Na tridnevnem državnem strelskem prvenstvu v trapu v Rakičanu je med 58. strelci med člani osvojil 14. naslov državnega prvaka Boštjan Maček iz Bodonec, ki je v osnovnem delu zadel 113 tarč, v finalu pa 45. Med pomurskimi strelci se je Tadej Kostanjevec iz Gornje Radgone uvrstil na četrto mesto, sedmi je bil Evgen Pap in deseti Denis Pojbič, oba iz soboškega strelskega društva. Med mladinci je Rene Maček zasedel drugo mesto, njegov mlajši brat Lan Maček pa je bil tretji. Moštveno je med 11 ekipami zmagalo Strelsko društvo Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote v postavi: Boštjan Maček, Evgen Pap in Denis Pojbič s 323 zadetki, Radgončani so bili peti v postavi: Milan Pelcl, Milan Svetec in Tadej Kostanjevec z 298.zadetki.

Na kasaških dirkah v Stožicah so 31. kasaški derbi, prestižno dirko leta za 4 letne kasače, znova osvojili Ljutomerčani in sicer ga je pritekel Prime MS na vajetih Mitje Slaviča, drugi je bil Marion Mark pod taktirko Janka Sagaja. Dirko na Ljubljanski milji 1609 metrov je dobil Maugli na vajetih Petra Zadela, ki je vozil za Kasaški klub Ljutomer, z novim rekordom na slovenskih hipodromih 1:13,2. Ljutomerčani so dobili še dirko dveletnih kasačev in sicer je Pegi vodil za prvo mesto Marko Slavič, v četrti dirki pa je zmagal Fjori, pod taktirko Saše Seršena. V predzadnji dirki je bil najhitrejši Magic Look iz Kasaškega Ljutomer na vajetih Maksimiljana Marinška.

Na 16. mednarodnih igrah mladih v Brnu , kjer sodeluje 1300 udeležencev je bila v teku na 60 metrov tretja Klara Janža , Mija Meznarič pa je bila v teku na 60 metrov v svoji starostni kategoriji sedma. Sicer pa so mladi tekmovalci Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote dosegli izboljšavo svojih osebnih rekordov med katerimi so: Lara Horvat ter Tvit in Ula Trajbarič.

V 3. kolu prve slovenske ženske nogometne lige je Nona Pomurje Beltinci v gosteh premagala Cerklje s 7:0. Za Prekmurke so dosegle zadetke: Špela Kolbl in Sara Makovec po dva ter Maja Dimitrijević, Anja Eferl in Kaja Korošec.

V nedeljski tekmi 6.kola v 2. slovenski nogometni ligi je Klima Tratnjek Beltinci pred domačimi gledalci s 3:2 premagala Brežice Terme Čatež. Za Beltinčane so dosegli zadetke: Vito Mőrec, Aleksander Zeljković in povratnik iz Maribora Aljaž Antolin.

V 4. kolu pomurske nogometne lige so igrali takole: Križevci – Aluvar Gančani 0:0, Polana – Odranci 5:0, Veržej – Hungarikum Olimpija Dolga vas 1:1, Grad – Rakičan 3:2, Kema – Radenska Slatina 1:0, Čarda – Tromejnik Kuzma 1:0, Turnišče – Avto rajh Ljutomer 2:3, Črenšovci – Hotiza 1:0. Vodijo Ljutomerčani z 10. točkami.

Zadnji dan tridnevnega državnega prvenstva v pospešenem šahu v Kamnici je posamično zmagal Jure Plaskan iz Posočja, šesti je bil Luka Skuhala in 11. Martin Mohar, oba iz soboškega Pomgrada. V ženski konkurenci je v pospešenem šahu zmagala Špela Kolarič iz Kočevja, tretja je bila Ljutomerčanka Barbara Skuhala in četrta Maja Vučko iz Ižakovec, sicer članica Kočevja.