Domov

Šport in šah

13 septembra 2021 Šport


Na odprtem atletskem veteranskem prvenstvu Hrvaške v Čakovcu so nastopili tudi pomurski atleti. Tjaša Žalig je zmagala v teku na 1500 metrov z osebnim rekordom 1:06,68 in v teku na 400 metrov. Miha Žalig, oba iz Murske Sobote, pa je zmagal v skoku v višino in v skoku v daljino. Štefan Potočnik, član Športnega društva Beltinci, je bil drugi v metu kladiva in v teku na 200 metrov ter tretji v suvanje krogle.

Na kasaških dirkah v Komendi ljutomerski kasaški vozniki niso bili najbolj uspešni, saj v sedmih dirkah niso osvojili nobene zmage. Drugo mesto je osvojil Lotmerk OZT na vajetih Reneja Hanžekoviča, tretja mesta pa so si pritekli: Anto na vajetih Franca Jureša v drugi dirki, Floto pod taktirko Branka Seršena v peti in Fauna na vajetih Branka Seršena, vsi iz Kasaškega kluba Ljutomer.

Na 51. odprtem prvenstvu Murske Sobote v namiznem tenisu za mlade je v nedeljo v Murski Soboti sodelovalo 75 igralcev iz 8 slovenskih klubov. Med pomurskimi igralci so bile odlične kadetinje Keme, zmagala je Ema Crnkovič, druga je bila Živa Dogar in tretja Ana Gergek. Pri kadetih je Luka Šantavec iz Sobote zasedel tretje mesto.

V 3. kolu prve avstrijske ženske nogometne lige je ekipa St. Pöltna, za katerega nastopa tudi kapetanka slovenske reprezentance Mateja Zver iz Gornje Bistrice, v gosteh premagala Altenmarkt kar s 5:0. Mateja Zver se je na tej tekmi izjemno odrezala, saj je dosegla tri zadetke, enega v prvem in dva v drugem polčasu, njena ekipa pa vodi na lestvici z 9. točkami in razliko v zadetkih s 25:0.

 V pomurski nogometni ligi so v 5. kolu igrali takole: Hotiza – Križevci 0:1, Avto Rajh Ljutomer – Črenšovci 5:1, Tromejnik Kuzma – Turnišče 3:0, Radenska Slatina – Čarda Martjanci 2:2, Rakičan- Kema Puconci 4:0, Hungarikum Olimpija Dolga vas – Grad 0:3, Odranci – Veržej 9:0 in Aluvar Gančani – Polana 0:3. Na lestvici vodi Avto Rajh Ljutomer s 13.točkami. Murskosoboška medobčinska nogometna liga, 4.kolo: Apače – Aqua Ižakovci 2:4, Šalovci – Mura veterani 0:3, Cven – Radgona 1:6, Roma Vanča vas – Tišina 2:5, Lipa – Serdica Kleparstvo Šinko 1:2, Bogojina – Cankova 3:1 in Dokležovje – Hodoš 1:3. Na lestvici vodijo Radgona, Serdica in Cankova z 9.točkami. Lendavska medobčinska nogometna liga, 4.kolo: Čentiba – Renkovci preloženo, Prekmurec Dobrovnik – Graničar 3:0, Nafta veterani – Mostje 1:1, Bistrica – Malibu Panonija 4:1 in Nedelica- Kobilje 1:4. Na lestvici vodi Prekmurec iz Dobrovnika z 12. točkami.

Društvo upokojencev Ljutomer je pripravilo na Moti pri Ljutomeru 34. mednarodno športno srečanje upokojencev, kjer so se udeleženci pomerili v pikadu, streljanju z zračno puško, v športnem ribolovu in v šahu. Moštveno so med osmimi ekipami zbrali največ točk Ljutomerčani, ki so bili najboljši v pikadu pri članicah in članih in v športnem ribolovu, drugi je bil Čakovec, ki je zmagal v streljanju z zračno puško, tretja je bila Murska Sobota, ki je moštveno zmagala v šahu.

V drugem kolu prve slovenske šahovske lige, vzhod so pomurske ekipe igrale takole: Slovenj Gradec – Gornja Radgona 4:2, Rokada Lendava- Šentjur 2:4 in Pomgrad II Murska Sobota – Poligram Maribor II 4:2. Za soboško šahovsko ekipo, ki je edina zmagala v drugem kolu, so zmagali: Aljaž Skalič, Martin Mohar, Neda Tompa in remizirali: Jaka Meglič ter Nino Cmor. Prvenstvo se bo nadaljevalo 25. septembra.