V etru
Informacije - Vreme, ceste, radarske kontrole
Domov

Šport in šah

15 septembra 2021 Šport


Uredništvo spletnega portala prvaliga.si je med najboljše igralce 8. kola v prvi ligi Telemach, ko je Mura v derbiju kola premagala Olimpijo z 1:0, izbralo tudi tri nogometaše Mure. V enajsterico kola so bili po izboru uredništva in obiskovalcev portala izbrani: Žan Karničnik, Matic Maruško in Matko Obradović. Mura bo v četrtek ob 18.45 v Mariboru v prvi tekmi nove Konferenčne lige igrala proti Viteseju iz Nizozemske, že v nedeljo ob 20.15 pa bo v 9. kolu prve lige Telemach, prav tako v Mariboru, igrala proti nogometašem Maribora.

V 4. kolu 2. slovenske mladinske nogometne lige – vzhod je Veržej premagal Šmartno s 4:1. Za Veržej so dosegli zadetke: Blaž Ozbetič, Marsel Škraban, Nejc Brunec in Jure Kokol. Na lestvici vodi Dravograd z 9. točkami, Veržej na drugem mestu ima 8 točk. V kadetski slovenski ligi – vzhod pa je bil Veržej boljši od Šmartnega z 2:1. Za Veržej sta dosegla zadetka: Sven Leben in Svit Zagoričnik z avtogolom. Na lestvici vodi Šampion iz Celja z 9. točkami, Veržej pa je na 6. mestu zbral 6 točk.

V drugem srečanju v prvi slovenski ligi v hokeju na travi za člane so Lipovci premagali predanovski Triglav s 6:3, ob polčasu je bil izid 2:2. Za Lipovce sta dosegla po dva zadetka: Robi Mesarič in Dominik Mesarič, po enega pa Martin Mesarič in Boštjan Stanko. Za Triglav so dosegli zadetke: Mitja Dšuban, Tadej Mikola in Nejc Potokar. V drugem kolu bo v soboto ob 16.30 v Lipovcih tekma med Moravskimi Toplicami in Lipovci, v nedeljo ob 16.30 pa bo v Predanovcih tekma Triglav – Lipovci.

V Mariboru so bila odigrana tri srečanja v 3. slovenski šahovski ligi vzhod, kjer je med devetimi ekipami nastopila tudi 4. ekipa Pomgrada iz Murske Sobote. V prvem kolu so soboški šahisti premagali mlado ekipo Slovenskih Konjic s 3,5:0,5. Za Pomgrad so zmagali Kristjan Žalig, Jaka Brunčič in Stanko Gjuran, remiziral pa je Vili Baša. V drugem kolu je Pomgrad premagal člansko ekipo Slovenskih Konjic s 4:0 ob zmagah Kristjana Žaliga, Janka Brunčiča, Stanka Gjurana in Vilija Baše. V tretjem kolu je bila ekipa Slovenca iz Poljčan boljša od Pomgrada s 3,5:0,5. Za Pomgrad je remiziral Janko Brunčič. Prvenstvo v tretji šahovski ligi se bo nadaljevalo v soboto 25.septembra.