Domov

Šport in šah

16 septembra 2021 Šport


Nogometaše Mure čaka danes uvodna tekma prigaranega in težko pričakovanega skupinskega dela novoustanovljene konferenčne lige. Muraši so šele drugo slovensko moštvo, ki so si zagotovili nastopanje v skupinskem delu enega od Evropskih tekmovanj, njihov prvi nasprotnik danes pa bo nizozemski Vittese. Tekma se bo pričela ob 18.45 v mariborskem Ljudskem vrtu, domači strateg Ante Šimundža, ki zagotovo še ne bo mogel računati na Luko Bobičanca, pa pred tekmo vlogo favorita prepušča gostom.

Na mednarodnem teniškem turnirju v Portorožu se je Andreja Klepač, članica soboškega teniškega kluba, s slovensko soigralko Tamaro Zidanšek v ženskih dvojicah uvrstila v polfinale turnirja. Dvojica Klepač – Zidanšek je bila boljša od švicarsko italijanske dvojice Bandechhi – Stefanini s 7:5 in 6:4.

Na mednarodnih kasaških dirkah v Budimpešti sta nastopila dva kasaška voznika Kasaškega kluba Ljutomer. V prvi dirki je na 1800 metrov dolgi progi zmagal Maugli na vajetih Janka Sagaj s kilometrskim časom 1:13,2. V drugi dirki je na 2600 metrov dolgi progi Prime MS na vajetih Mitje Slaviča zasedel četrto mesto, Marion pod taktirko Janka Sagaja pa se je uvrstil na šesto mesto.

Slovenska ženska nogometna reprezentanca bo ta petek ob 18. v gosteh v Parnuju igrala prvo kvalifikacijsko tekmo za nastop na svetovnem prvenstvu proti Estoniji. V torek 21. septembra zvečer ob 21. bo Slovenija v Murski Soboti gostila Francijo. Slovenski selektor Borut Jarc je v reprezentanco povabil tudi štiri igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci in sicer: Špelo Kolbl, Kajo Korošec, Saro Makovec in Špelo Rozmarič. V reprezentanco je povabljena tudi kapetanka Mateja Zver iz Gornje Bistrice, ki igra za avstrijski Sankt Pölten in Manja Rogan iz Murske Sobote, članica ljubljanske Olimpije.

Mlade igralke slovenske reprezentance U – 19 so v Volgogradu v prvi kvalifikacijski nogometni tekmi za nastop na evropskem prvenstvu igrale proti Nemčiji, ki pa je bila premočan nasprotnik za slovensko izbrano vrsto. Nemke so zmagale s 6:1, edini zadetek za Slovenijo je dosegla Nika Brumen, igralka Cerkelj. Za slovensko reprezentanco je igrala tudi Anja Eferl, v vratih reprezentance pa je bila Iva Kocjan, obe iz Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci. Drugo tekmo bodo Slovenke igrale v soboto ob 17. proti reprezentanci Belgije.

Na mesečnem hitropoteznem šahovskem turnirju Šahovskega društva Pomgrad je v Murski Soboti zmagal Denis Gjuran, ki je zbral 7 točk in pol. Na drugo mesto se je uvrstil Jože Gruškovnjak s šestimi in na tretje Aljaž Škalič s petimi točkami.