Domov

Šport in šah

19 septembra 2021 Šport


V Volgogradu je mlada ženska nogometna reprezentanca Slovenije U – 19 izgubila še drugo kvalifikacijsko tekmo na turnirju za nastop na evropskem prvenstvu v letu 2022. V drugem kolu so bile od Slovenije boljše Belgijke s 5:0, že ob polčasu pa je bilo 4:0. Kljub visokemu porazu se je pri slovenski reprezentanci dobro odrezala vratarka Iva Kocjan iz Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci. Zraven Kocjanove je v reprezentanci igrala iz pomurske ekipe še Anja Eferl in nekdanja igralka pomurske ekipe, ki zdaj igra za italijansko Romo, Nina Kajzba. Naslednjo tekmo bo v torek 21. septembra Slovenija igrala proti reprezentanci Rusije.

V 6. kolu prve turške nogometne lige je bila Manisa, za katero je igral Nino Kouter s Tišine, poražena od Bandirmasporja, kamor se je preselil Matej Pučko iz Šalinec. Ekipa Bandirmasporja je zmagala v gosteh s 3:1 in je trenutno šesta na lestvici, Manisa pa je na sedmem mestu. Obe ekipi imata po 9 točk.

V 8.kolu 2. slovenske nogometne lige je v Lendavi Nafta 1903 pred 200 gledalci premagala Brežice kar s 5:0. Za Nafto, ki je vodila že ob polčasu s 3:0, so dosegli zadetke: Vedran Vinko dva ter po enega Nermina Haljeta, Danijel Sokronjoš in Marsel Stare. V Beltincih je 500 gledalcev spremljalo drugoligaško tekmo med Klimo Tratnjek Beltinci in Ilirijo, tekma pa se je končala brez zmagovalca ob izidu 2:2. Za Beltinčane sta dosegla zadetka: Aljaž Antolin in Aleksandar Zeljković, za Ilirijo, ki je vodila z 1:0 in 2:1, pa sta dosegla zadetka: Dejan Djermanović in Lan Piskule.

V 7.kolu prve slovenske mladinske nogometne lige je Radomlje premagalo Muro s 5:1. Za Muro je dosegel častni zadetek Aljaž Košti. Kadeti Mure so v gosteh premagali Radomlje s 3:2. Za Muro je dosegel dva zadetka Bine Anželj in enega Jan Husar.

V pomurskih nogometnih ligah so igrali takole: Kema Puconci – Hungarikum Olimpija Dolga vas 1:0, Črenšovci – Tromejnik Kuzma 2:0, tekma med Veržejem in Aluvarjem Gančani je bila preložena. V soboški nogometni ligi so igrali: Radgona – Goričanka Rogašovci 4:0, veterani Mure – Cven 1:0

Prvi dan državnega atletskega prvenstva v atletiki za pionirke in pionirje na Ptuju so pomurski atleti osvojili štiri medalje. V teku na 300 metrov je zmagala Zala Matjašec iz Pomurskega atletskega kluba Goričko iz Murske Sobote v času 41,51, tretja je bila Klara Janža iz Atletskega kluba Pomurje. V skoku v višino je bila tretja Alina Tivadar iz goričkega kluba s preskočenimi 156 cm. V štafeti 4 x 100 metrov je bila tretja ekipa Pomurskega atletskega kluba Goričko v postavi: Lucija Marija Rengeo, Nela Gerič, Nuša Horvat in Zala Matjašec, četrta je bila II. ekipa Pomurja v postavi: Kaja Horvat, Lana Poredoš, Dunja Ana Colombo in Klara Janža.

Drugi dan 30. Balkanskega prvenstva v atletiki za veterane v Tirani je Zdravko Mauko – Magi iz Športnega društva Radenci v svoji starostni kategoriji v teku na 100 metrov z ovirami zasedel drugo mesto, Štefan Potočnik iz Športnega društva Beltinci pa se je v metu kladiva uvrstil na tretje mesto.

Na državnem prvenstvu za mlade konje in pokal Slovenije v preskakovanju ovir v Celju je Katarina Fišer iz Murskih Črnec, članica Konjeniškega kluba Hiša konj Pernica na konju Atris brez kazenskih točk zasedla prvo mesto. Na mednarodni tekmi v Zagrebu je Fišerjeva s konjem Maugatajem v dveh kategorijah zasedla 12. mesto in 14.mesto.

V drugem kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane je Radenska iz Murske Sobote v gosteh premagala Fužinar s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli: Milan Kovačič 636, Vinko Hleb 584, Jani Steržaj 573 in Dušan Pohovnikar 565, pri Fužinarju je podrl največ kegljev Miran Kopmajer, in sicer 573.

V 2. kolu slovenske lige v hokeju na travi so v Lipovcih domači hokejisti premagali Moravske Toplice, ki so v domačem kraju ostali brez uporabnega igrišča, in to kar s 7:0. Pri Lipovcih je Boštjan Stanko dosegel tri zadetke, Luka Vegič je prispeval k zmagi dva zadetka, po enega pa sta dosegla: Luka Makovec in Marsel Stanko.

V Ljubljani na državnem strelskem prvenstvu za invalide so nastopili tudi člani Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote. V tekmi s serijsko zračno puško so strelci iz Murske Sobote v postavi: Slavko Dunaj, Venčeslav Bezjak in Leon Jurkovič zasedli drugo mesto. Posamično je bil med tetraplegiki Slavko Dunaj peti, Venčeslav Bezjak šesti in Leon Jurkovič sedmi. Med paraplegiki je posamično s serijsko zračno puško zmagal Jožef Franc iz pomurskega društva, ki je bil boljši od olimpijca Francija Pinterja iz Maribora. Strelca sta zamenjala mesti s standardno zračno puško, kjer je zmagal Pinter, Jožef Franc iz pomurskega društva pa je bil drugi.

V Trbovljah so šahisti odigrali dve koli v 2. slovenski šahovski ligi vzhod. Med 10 ekipami nastopa tudi III ekipa Pomgrada iz Murske Sobote, ki je v drugem kolu premagala Triglav iz Krškega s 3,5:2,5, III. ekipa Poligrama Maribor je premagala šahiste Pomgrada s 4,5:1,5. Prvenstvo se bo nadaljevalo 25. septembra v Krškem.