Domov

Šport in šah

20 septembra 2021 Šport


V Ljubljani je bilo tekmovanje za slovenski namiznoteniški pokal za sezono 2021/2022. Med člani je zmagala ekipa novomeškega kluba »SU«, ki je v finalu s 3:2 premagala Maribor, za katerega je igral tudi Tomaž Roudi iz Črenšovec. V tekmi za tretje mesto je puconska Kema v postavi: Tomaž Pelcar, Damjan Zelko in Luka Norčič premagala Vesno iz Zaloga s 3:0. Tudi pri članicah je ekipa puconske Keme pod taktirko Mirka Ungerja v postavi: Ana Kovačec, Blažka Harkai in Ema Crnkovič premagala Vesno s 3:0 in osvojila bronasto medaljo.

V Ljubljani je potekalo tudi prvo državno prvenstvo v namiznem tenisu za veterane, kjer je ekipa Namiznoteniškega kluba Sobota v starostni kategoriji nad 60 let in v postavi: Jože Žekš in Igor Vinčec osvojila naslov državnega prvaka. Na poti do finala so Sobočani premagali vse nasprotnike s 3:0.

Tretji dan 30. balkanskega prvenstva v atletiki za veterane je v Tirani med 800 atleti iz 13 držav osvojil novo odličje Zdravko Mauko – Magi, član Športnega društva Radenci. Mauko je v svoji starostni kategoriji v troskoku zasedel drugo mesto in srebrno medaljo. Štefan Potočnik iz Športnega društva Beltinci je v teku na 200 metrov osvojil četrto in v metu diska šesto mesto.

Drugi dan slovenskega prvenstva v atletiki za kategorijo U – 16 so na Ptuju osvojile v štafeti 4 x 300 metrov tretje mesto atletinje Pomurskega atletskega kluba Goričko iz Murske Sobote v postavi: Marija Lucija Rengeo, Nela Gerič, Katarina Erjavec n Zala Matjašec.

Preglejmo rezultate v vseh pomurskih nogometih ligah minuli konec tedna:

Pomurska nogometna liga, 6. kolo: Veržej – Aluvar Gančani preloženo zaradi korone,

Kema Puconci – Hungarikum Olimpija Dolga vas 1:0, Črenšovci – Tromejnik Kuzma 2:0, Čarda Martjanci – Rakičan 1:1, Križevci – Polana 0:5, Grad – Odranci 1:4, Turnišče – Radenska Slatina 1:1 in Hotiza – Avto Rajh Ljutomer 1:4. Na lestvici vodi Avto Rajh iz Ljutomera s 16.točkami.

Soboška medobčinska nogometna liga, 5.kolo: Hodoš – Apače 4:0, Cankova – Dokležovje 1:1, Serdica – Bogojina 2:1, Tišina – Lipa 2:2, Radgona – Goričanka Rogašovci 4:0, Veterani Mure – Cven 1:0 in Aqua Ižakovci – Šalovci 4:1. Na lestvici vodijo: Radgona, Hodoš in Serdica z 12. točkami.

Lendavska medobčinska nogometna liga, 5.kolo: Kobilje – Čentiba 3:3, Malibu Panonija – Nedelica 2:2, Mostje – Bistrica 2:3, Graničar – veterani Nafte 5:1 in Renkovci – Prekmurec Dobrovnik 1:9. Na lestvici vodi Prekmurec iz Dobrovnika s 15 .točkami.

V Strugi ob Ohridskem jezeru v Makedoniji poteka tekmovanje za evropski moštveni članski pokal v šahu. Po dveh kolih je mariborski Poligram s tremi pomurskimi šahisti na 11. mestu med 38. ekipami. Po dveh kolih so za Mariborčane osvojili po eno točko tudi: Boris Markoja iz Turnišča, Jernej Skuhala iz Ljutomera in Jernej Buzeti iz Rakičana.