V etru
Zimzelenčki
Domov

Šport in šah

28 januarja 2017 Šport


V uvodnem srečanju 13. kola v prvi slovenski odbojkarski ligi za članice, so sinoči odbojkarice puconske Keme, zaradi zasedenosti domače dvorane, igrale dvoboj proti Luki Koper v športni dvorani ekonomske šole v Murski Soboti in po presenetljivem  vodstvu Koprčank z rezultatom 1:0 in 2:1 ob koncu vendarle zmagale z rezultatom 3:2. Za Kemo so največ točk k zmagi prispevale Katja Karin Pintarič 20, Nina Kovač 15 in Iva Škraban 14 točk; pri Koprčankah se je odlikovala kapetanka Dajana Lucas s  25.točkami. Po nepopolnem 13. kolu vodi na lestvici Calcit iz Kamnika s 30. točkami, igralke Keme pa so na 6. mestu zbrale 19 točk.

V vnaprej odigranem srečanju 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod  za člane  so v Radencih igralci Slovenske Bistrice premagali Radence z rezultatom 3:2, čeprav so Radenčani na tekmi povedli z 2:0. Po nepopolnem 13. kolu vodi na lestvici Mislinja z 31. točkami, Radenci na drugem in Slovenska Bistrica na tretjem mestu pa imata po 29 točk.

Športno strelsko društvo Murska Sobota je včeraj na pomurskem prvenstvu osnovnih in srednjih šol v Murski Soboti gostilo 98 strelcev iz celotnega Pomurja. S serijsko zračno puško posamično so zmagali med cicibani Anej Majer iz Osnovne šole III Murska Sobota, med mlajšimi pionirji Niko Pozderec iz Osnovne šole Beltinci, med pionirji Tic Budja iz Osnovne šole Ivana Cankarja iz Ljutomera. S standardno zračno puško je med srednješolci zmagal Jan Nagy iz Srednje tehnične in poklicne šole iz Murske Sobote, s serijo puško pa Erik Feher iz Dvojezične srednje šole Lendava. V ženski konkurenci je s serijsko puško med cicibankami zmagala Saša Žerdin iz Osnovne šole Črenšovci, med mlajšimi pionirji Dvojezična osnovna šola Lendava, med pionirkami Melani Ferencek iz Dvojezične osnovne šole Dobrovnik. Med dijakinjami je s standardno zračno puško bila najbolj natančna  Kristina Žižek iz Osnovne šole Ivana Cankarja iz Ljutomera. V streljanju z zračno pištolo je med srednješolci zmagal Žan Habjanič iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci.

Mladi nogometaši Odranec starostne kategorije U – 9 so  se v avstrijskem Stradnu  med devetimi ekipami na mednarodnem turnirju uvrstili na prvo mesto. S trenerjem Romanom Gostanom so Odranci bili v končnici turnirja najboljši pred Stradnom in ekipo Kitzeck obe iz Avstrije. Ob moštvenem prvem mestu so Odranci imeli v svoji ekipi tudi najboljšega strelca turnirja v Julijanu Zadravcu, ki je na turnirju dosegel kar 6 zadetkov. Danes in jutri je Nogometni klub Odranci v športni dvorani Osnovne šole Odranci organizator dvodnevnega mednarodnega turnirja v treh starostnih kategorijah.

Na igrišču z umetno travo v Lendavi je dopoldne Nafta 1903 v prijateljski pripravljalni nogometni tekmi premagala Rakoczi iz Kapošvara na Madžarskem z rezultatom 1:0. Zmagoviti zadetek je v 77. minuti Vedran Vinko z razdalje kakšnih petih metrov. Gostje so hoteli  po prejetem zadetku izid izenačiti s streli iz daljave pa jim to  obramba Nafte ni dovolila. Naslednjo tekmo, med pripravami, bo Nafta igrala prihodnjo soboto 4. februarja proti Varaždinu iz Hrvaške.

V prvi pripravljalni prijateljski nogometni tekmi so člani Farmtecha iz Veržeja na igrišču z umetno travo v Mariboru premagali ekipo Miklavža člana medobčinske mariborske lige z rezultatom 5:0. Za Fartmech je dosegel tri zadetke Luka Ciglarič po enega pa sta zadela še: Klement Lah in  Jure Srnec. Čeprav ima trener Farmtecha Marko Lešnik precej težav zaradi  trenutnih vremenskih razmer z igrišči pa že načrtuje naslednjo prijateljsko tekmo 5. februarja v Koprivnici na Hrvaškem.

O uvrstitvah lendavskih judoistov na mednarodnem turnirju za pokal Občine Velenja smo že poročali. Tokrat povejmo, da so med 210 judoisti iz 11 klubov bili uspešni tudi judoisti Murske Sobote. Med 10 letniki sta si prvi mesti priborila v svojih težnostnih kategorijah: Matevž Klemenčič in Klemen Vinkovič; v starostni kategoriji U 12 pa so si priborili prva mesta: Maj Drvarič, Matic Klemenčič, Karin Karoly in  Klemen Vinkovič, ki je tekmoval v dveh kategorijah.

Na 22. mednarodnem  šahovskem turnirju v Novi Gorici,  med 95 šahisti igra tudi  sedem velemojstrov,  sta v drugem kolu  bila uspešna tudi  člana Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote. Hana Nemec je premagala Srdjana Zlatanovića iz Posočja, Jaka Meglič pa je bil boljši od Katarine Mazzini iz Komende.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju Železničarskega šahovskega kluba Ljubljana je med 32. šahisti zmagal Bernard Perić iz Zagorja ob Savi, ki je zbral 12 točk in pol; na solidno osmo mesto se je uvrstil Matjaž Kodela član Šahovskega društva Rokada iz Lendave z 8. točkami.