V etru
Pesem našega srca
Domov

Šport in šah

15 maja 2017 Šport


V Celju na tekmi za Atletski pokal Slovenije za mlajše mladinke in mlajše mladince je dosegla največji  uspeh med pomurski atleti Tami Ščančar, dijakinja ljutomerske gimnazije in članica Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote. Ščančarjeva je zmagala v teku na  100 metrov v času  12,11 in na 200 metrov v času 24,34. V teku na 200 metrov je Ščančarjeva tudi potrdila normo za julijsko svetovno prvenstvo, ki bo julija  v Keniji. Med ostalimi atletinjami je bila blizu medalj še Veronika Heric, ki je bila  dvakrat četrta in to  v teku na 100 metrov v času  12,73 in v teku na 200 metrov v času  26,11. Med mladinci je osvojil srebrno medaljo Niko Car v skoku s palico z rezultatom 400 centimetrov,  Jure Šterman pa je bil v teku na 100 metrov peti v času 11,56.

V Komendi je bilo državno prvenstvo v cestnem kolesarstvu za mlade kolesarje. Naslov državnega podprvaka je med dečki v kategoriji »A«  osvojil Luka Jablanovec, član Kolesarskega kluba Tropovci, ki  ga trenira Slavko Vukan, Mladi Jablanovec je zmago  na 33 km dolgi progi zgrešil le za las saj ga je v ciljnem sprintu  premagal le  Jaka Špoljar iz Kolesarskega kluba Adria Mobil iz Novega mesta.

Drugi dan  plavalnega mitinga na Ptuju, kjer je sodelovalo  268 plavalcev iz Nemčije, Hrvaške in Slovenije so mladi tekmovalci Plavalnega kluba Zdravilišče Radenci  pod vodstvo trenerke Barbare Kus  zbrali kar  štiri medalje. Maja Nemec je bila druga na 100 metrov prsno in 100 metrov delfin. Staša Korpič pa  je bila druga v disciplini 100 metrov prsno,  Brina Mauko  se je uvrstila tretje mesto  v disciplini 100 metrov hrbtno.

Na dvodnevnem  kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev v 3. slovensko kegljaško ligo vzhod so v Šoštanju  kegljači lendavske Nafte, ki v Lendavi nimajo lastnega kegljišča,  med  štirimi ekipami osvojili drugo mesto.  Zmagala je kegljaška ekipa Brežic in se uvrstila v tretjo slovensko ligo, Nafta pa ostaja še naprej v območni  kegljaški ligi Maribora. Nafta je v Šoštanju podrla  3195 kegljev med posamezniki pa so največ kegljev podrli: Uroš Zadravec 559, Janez Šimon  547 in  Zlatko Kuk  545 kegljev.

V nepopolnem 18. kolu pomurske lige v malem nogometu so bili doseženi naslednji rezultati: Meteor Melinci – Kamenci 3:5, Klub malega nogometa Mladih Odranci je igral proti Športno rekreacijskemu društvu Sobota 3:3, Čarda pa je premagala Tešanovce z rezultatom 5:2. Na lestvici vodita ekipi Trnja in Teleinga Razkrižje s 43.točkami.

Na Otočcu je bilo 20. moštveno  kadetsko državno prvenstvo v šahu.  Med kadeti je zmagalo Kočevje , na 6. mesto se je med 20.ekipami uvrstila  Radenska Pomgrad iz Murske Sobote z ekipo: Jaka in Enej Meglič in Amadej Kastelic. Med kadetinjami je med 12.ekipami  zmagal Celjski šahovski klub, soboške šahistke v postavi: Ema in Alina Lukač pa so se uvrstile na peto mesto.

Ob koncu pa še tole. Mlada slovenska ženska nogometna reprezentanca Slovenije U – 19  pod taktirko selektorke Petre Mikeln bo jutri ob 16.uri na stadionu v Odrancih igrala prijateljsko meddržavno nogometno tekmo proti reprezentanci Rusije. Med slovenskimi reprezentantkami bodo tudi Pomurke: Sara Makovec, Tinkara Frangež in Nina Čuček.