Domov

Šport in šah

23 septembra 2021 Šport


Odbojkarski klub Panvita Pomgrad iz Murske Sobote, član prve A slovenske odbojkarske lige, bo v soboto v športni dvorani osnovne šole I v Murski Soboti pripravil tradicionalni odbojkarski turnir »Avto Rajh open«, na katerem bodo nastopile tri ekipe. V prvi tekmi v soboto ob 10. bo Panvita Pomgrad igrala proti Šoštanju Topolšici, v zadnji tekmi ob 14. pa se bodo soboški odbojkarji pomerili še z ekipo Hiše na kolesih Triglav iz Kranja. Med turnirjem ob 11.45 bo v soboški športni dvorani tudi srečanje z novinarji pred uradnim začetkom sezone, kajti soboški odbojkarji se bodo v soboto 2. oktobra v prvi tekmi prve A slovenske lige pomerili z odbojkarsko ekipo ACH Volleya iz Ljubljane.

Športna zveza Ljutomer in Občina Ljutomer bosta v petek ob 17. v parku 1. slovenskega tabora v Ljutomeru pripravila 5. Lotmerški tek. Tekmovanje bo potekalo v dveh kategorijah. Otroci bodo tekli na razdaljah od 300 do 1200 metrov dolgih progah med 17. in 17.30 – uro. Glavni tek na 7,5 km dolgi progi bo v Ljutomeru ob 17.45 za člane in članice. Na četrtem Lotmerškem teku sta bila najhitrejša Danilo Magdič iz Noršinec in Vesna Hozjan iz Hotize.

Na jezeru Lendvadedes na Madžarskem je bilo tradicionalno ribiško tekmovanje na katerem je sodelovalo 11 tričlanskih moštev. Po štiriurnem tekmovanju je prvo mesto osvojila ekipa RT Kapitalec iz Lendave v postavi: Danijel in Leon Tkalec ter Tibor Žižek. Lendavčani so že tretjič zapored osvojili prvo mesto, v širih urah pa so ulovili 26,88 kg rib. Največ rib v lendavski ekipi je imel na tehtanju Daniel Tkalec in to 16,06 kg ulovljenih rib.

Košarkarski klub Radenska Creativ iz Murske Sobote bo v športni dvorani osnovne šole I v Murski Soboti v petek in v soboto pripravil tradicionalni košarkarski turnir v okviru priprav za tekmovanje v 4. slovenski košarkarski ligi. V prvi tekmi v petek ob 20.15 bo Radenska Creativ igrala proti Triglavu iz Kranja, že pred tem pa bo ob 18.30 tekma med Branikom iz Maribora in Slovenskimi Konjicami. V soboto ob 19. bo v Murski Soboti tekma petkovih zmagovalcev za prvo mesto na turnirju.

V makedonski Strugi se nadaljuje evropski klubski šahovski pokal na katerem sodelujejo tudi pomurski šahisti. V mariborski ekipi Poligram igrajo Boris Markoja iz Turnišča, Jernej Skuhala iz Ljutomera in Jernej Buzeti iz Rakičana. V 5. kolu je Poligram premagal ekipo Dardalie iz Kosova s 5,5:0,5. Za Mariborčane sta zmagala Jernej Skuhala in Jernej Buzeti, remiziral pa je Boris Markoja. Po petem kolu so med 38. ekipami Mariborčani na 14. mestu s šestimi točkami, vodi pa ekipa Mednyi Vsednik iz Rusije z 9. točkami.