Domov

Šport in šah

24 septembra 2021 Šport


Prvi dan evropskega klubskega prvenstva Challenge II v hokeju na travi sta bili v Predanovcih odigrani dve tekmi. V prvi je Copenhagen iz Danske premagal ekipo Akademika iz Bolgarije s 4:1. V drugi tekmi je turška ekipa Gaziantep premagala slovenskega podprvaka, predanovski Triglav s 4:0. Slovenski podprvaki, igralci Triglav, bodo naslednjo tekmo igrali v soboto ob 15.30 proti ukrajinski ekipi Feniks Zytomyr iz Ukrajine. Žal se je na tekmi poškodoval igralec Triglava Alen Blaž, ki so ga prepeljali v soboško bolnišnico. Prvenstvo hokejistov v Predanovcih bo končano v nedeljo s tekmami za uvrstitev od prvega do šestega mesta.

V 10. kolu prve slovenske nogometne lige Telemach je Mura v četrtek v Sežani igrala 1:1 proti Taboru. Za Muro je zadel Amadej Maroša v 7.minuti, za Tabor pa Marko Krivičić že v 4. minuti srečanja. Žal je dobil rumeni karton tudi soboški trener Ante Šimundža, ki bo na nedeljski tekmi proti Kopru v Murski Soboti med gledalci, saj je bil to že njegov drugi rumeni karton. Zraven Šimundže sta dobila rumena kartona še Tomi Horvat in Matic Maruško. V preostalih tekmah prve lige je Maribor z nekdanjim trenerjem Beltinec Radovanom Karanovićem premagal Celje z 2:0. Aluminij je bil v gosteh boljši od vodilnega Kopra s 3:1, Olimpija je premagala Domžale z 2:1, Bravo pa je bil boljši od Radomelj z 2:0. Na lestvici kljub porazu vodi Koper pred Bravom in Olimpijo, vsi imajo po 19 točk, Mura na petem mestu je zbrala 15 točk. V nedeljo ob 20.15 prihaja v Mursko Soboti vodilna ekipa Kopra.

Odbojkarski klub Murania iz Lendave bo v novi sezoni z žensko ekipo nastopal v 2. slovenski odbojkarski ligi – vzhod, kjer bodo nastopile tudi odbojkarice Sobote. Prvenstvo v 2. ligi se bo začelo 15.oktobra s tekmo Sobota – Mislinja in nadaljevalo 16. oktobra s tekmo Slovenj Gradec – Murania Lendava. Lendavčanke bo vodil trener Spasoje Todorović, v ekipi pa so kot okrepitve tudi tri igralke Formisa iz Hoč in to: Tjaša Babič, Lana Daks in Klea Marko.

V makedonskem mestu Struga poteka evropski klubski pokal v šahu na katerem sodeluje 38 ekip. Mariborski Poligram je v 6. kolu igral proti ruski ekipi KPFR in bil poražen s 5:1. Pol točke za Mariborčane je osvojil tudi Jernej Buzeti iz Rakičana. Mariborski šahisti so trenutno na 16. mestu s 6 točkami, med pomurskimi šahisti pa sta Boris Markoja in Jernej Buzeti zbrala 3 in Jernej Skuhala dve točki in pol.