Domov

Šport in šah

25 septembra 2021 Šport


Drugi dan evropskega prvenstva  v hokeju na travi Chalenge II so bili v Predanovcih slovenski podprvaki igralci Triglava prosti. Na programu pa sta bili  dve srečanji.  Copenhagen iz Danske je premagal ekipo Soroksari iz Madžarske z 2:1. Feniks Zytomyr  iz Ukrajine pa je premagal  Gaziantep iz Turčije z rezultatom 4:1.  Prvenstvo se danes  ob  15.30 nadaljuje tudi s tekmo Triglava proti ukrajinski ekipi Feniks Zytomyr v nedeljo pa bodo na programu srečanja za razvrstitev od prvega do šestega mesta.

Na 17.  mednarodnem teniškem turnirju Ročnik  za gluhe in naglušne športnike v Pragi je  med 18 igralci zmagal Marino Kegl iz Murske Sobote, član Železničarskega teniškega kluba Maribora. Kegl je v finalu premagal Ramara Lopenskega  iz Češke  dvakrat v nizih s 6:1. Na tretje mesto se je uvrstil  David Hande iz Slovaške. Žal je imel Marino Kegl v Pragi prometno nesrečo, ne po svoji krivdi, kar je uspešno  rešil  z nadomestnim vozilom s svojimi sponzorji in je od petka dalje že  v kraju Novi Zamkovi na Slovaškem na novem teniškem turnirju za gluhe in naglušne športnike.

Prvi dan dvodnevnega košarkarskega turnirja  v Murski Soboti so Slovenske Konjice premagale Branik iz Maribora z rezultatom 75:58. V drugem petkovem srečanju pa je prvoligaš Triglav iz Kranja premagal močni pomlajeno  Radensko Creativ iz Murske Sobote z rezultatom 94:29. V soboto ob 16.30 bo tekma za tretje mesto med Branikom in Radensko Creativom, zvečer ob 19. pa bo tekma za prvo mesto med Triglavom in Slovenskimi Konjicami.

V zaostalem srečanju 4. kola prve slovenske ženske nogometne lige je Nona Pomurje Beltinci pod taktirko novega trenerja Marjana Rajbarja visoko premagala Krim, ki je zadnji na lestvici z rezultatom 26:0, že ob polčasu je bil izid 14:0.  Za Nono Pomurje Beltinci  je dosegla 7  zadetkov kapetanka  Špela Kolbl, po šest sta jih k zmagi prispevali Sara Makovec in Lucija Kos  ter dva Kaja Korošec in po en zadetek  so dosegle: Kim Juršnik, Živa Rakovec, Noele Vilčnik , Ines Sok in z avtogolom še Katarina Rogelj.

V dveh radgonskih medobčinskih ligah v malem nogometu so bile na programu tekme 5.kola. V prvi radgonski ligi je vodilna  Tiha voda iz Gornje Radgone  v gosteh premagala Spodnjo Ščavnico z rezultatom 2:1, druga na lestvici Plitvica je   premagala ekipo Šenekarja iz Spodnjih Ivanjec z 8:4 tretja Negova pa je utrpela poraz od Radenske s 5:2. V 5.kolu druge radgonske lige so  vodilni na lestvici veterani Lomanoš premagali Lokavec z 2:0,  drugi Bumefekt iz Lastomerec   je premagal Zoro iz Zbigovec z 8:2 tretja Ihova pa je premagala Dinamo iz Gornje Radgone z 8:2.

V Strugi ob Ohridskem jezeru  je bilo odigrano zadnje, 7. kolo na ekipnem evropskem pokalu v šahu. Mariborski Poligram je premagal  Raykjavik  s 3,5:2,5. Za Maribor je zmagal Jernej Buzeti iz Rakičana, Boris Markoja pa je remiziral, Jernej Skuhala pa tokrat ni bil v ekipi. Med 38. ekipami je  Maribor zasedel 15. mesto z 8.točkami, zmagal pa je ruski Mednya Vsednik s 13. točkami.  Pomurski šahisti so bili pomemben člen v mariborski ekipi saj je Jernej Buzeti iz Rakičana zbral  4 točke, Boris Markoja iz Turnišča  3,5 in Jernej Skuhala iz Ljutomera  2 točki in pol.