Domov

Šport in šah

26 septembra 2021 Šport


V Predanovcih so dopoldne že končali svoj nastop na evropskem prvenstvu Challenge II v hokeju na travi igralci Triglava.  V zadnji tekmi za peto mesto je  predanovski Triglav premagal  Akademik iz Sofije s 5:3. V rednem delu se je tekma končala 2:2 po kazenskih strelih pa je bil Triglav boljši s 3:1. Za Triglav je v rednem delu dosegel dva zadetka Tadej Mikola, nato pa so bili v kazenskih strelih strelci še: Nejc Potokar, Tadej Mikola in Alan Nemec. Popoldne ob  14. bo  v Predanovcih še tekma za prvo mesto med ekipama Feniksa iz Ukrajine in Soroksarija iz Madžarske.

Po zmagi v Pragi je bil  Marino Kegl iz Murske Sobote   v soboto zmagovalec  tudi na mednarodnem teniškem turnirju v kraju Novi Zamkych na Slovaškem, kjer je bil  od 23. do 26. septembra  na programu mednarodni teden gluhih. Na mednarodnem  teniškem turnirju gluhih na Slovaškem je Kegl v finalu premagal Romana Lupomeskyjega iz Češke  z 9:0, tretje mesto pa je osvojil David Hanudel iz Slovaške.

V  9.kolu druge slovenske nogometne lige so največje presenečenje pripravili nogometaši Klime  Tratnjek Beltinci, ki so v Novi Gorici igrali proti vodilni ekipi Gorice 1:1. Za  Beltince je dosegel zadetek Aljaž  Antolin in za Gorico nekdanji reprezentant Etien Velikonja. Nogometaši  ravenskega  Fužinarja  so premagali lendavsko  Nafto 1903 s 4:2. Za Nafto sta dosegla zadetka :Nermin Haljeta in Marcel Stare. V pomurskih nogometnih ligah so bili doseženi naslednji rezultati: Avto Rajh Ljutomer – Križevci 5:0, Radenska Slatina – Črenšovci 7:2, Apače – Šalovci 9:0, Cven – Aqua Ižakovci 5:1 in Roma Vanča vas – Radgona 0:12.


Na državnem prvenstvu v judu za starejše dečke  U – 14 in kadete U – 18 so bili na Prevaljah uspešni tudi pomurski judoisti. Med kadeti , kjer je nastopilo  130 tekmovalcev iz 31 klubov,  je tretje mesto osvojil Samo Jaklin iz Judo kluba Lendava, med kadetinjami  so zasedle druga mesta Kaja Baler iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci, Maša Slavinec iz Križevec in Leila Mazouzi iz Beltinec, zdaj članica celjskega kluba Sankaku. Tretji mesti  sta si priborili: Urška Rižnar  in Laura Vrbančič obe iz Partizana Ljutomer. V kategoriji starejših dečkov in deklic  je  na državnem prvenstvu nastopilo na Prevaljah  167 judoistov iz 36 klubov,  uspešni   so bili  tudi  pomurski judoisti. Prva mesta so si med dečki priborili:  Bor Patrik Burjan in Maj Nik Vučko oba iz Klime Tratnjek Beltinci,  Klemen Vinkovič iz Judo kluba Murska Sobota, drugi je bil Matic Vehab  in tretji Jurij Granfol oba iz Klime Tratnjek Beltinci. Tretji je bil tudi  Jan Huber iz Murske Sobote. Med deklicami  je bila državna prvakinja   Lana Škraban, druga pa je bila Sara Sep obe iz Judo kluba Lendava. Drugi mesti sta si priborili še Eva Vučko iz Partizana Ljutomer in Lana Ahmeti iz Radenec, tretja mesta  so osvojile: Ema Lisjak, Nuša Dajčar in  Alja Kardoš vse iz judo sekcije ljutomerskega Partizana.

V Lenartu je bilo državno prvenstvo v rokoborbi v grško rimskem slogu, kjer so bili zelo uspešni  tekmovalci Rokoborskega kluba Murska Sobota. Med člani je v kategoriji do 72 kg zmagal Nikola Šimunković, v kategoriji do 82 kg je bil najboljši Luka Gumilar,  v kategoriji do 97 kg pa je zmagal Klemen Podgorelec, drugi je bil Benjamin Kovačič in tretji Marko Horvat. Med mladinci je zmagal v svoji kategoriji Nikola Šimunković tretji  je bil Matej Cener. V kadetski konkurenci je postal državni prvak Reno Šimunković. V kategoriji dečkov  sta bila zmagovalca v svojih kategorijah: Natan Šavel in Peter Pavlinjek, druga pa sta bila Lan Gaber in Mitja Cener.

Športno društvo Sveta Trojica je pripravilo  cestno kolesarsko dirko za amaterje, ki so kolesarili na 64 km dolgi progi.  Tekme so se udeležili  štirje kolesarji Športnega društva Team turbo Tropovci.  Najbolje se je odrezal Igor Kopše, ki je  v moški konkurenci v absolutni razvrstitvi zasedel četrto mesto,  v kategoriji master D pa je zmagal. V kategoriji master B je bil Jernej Kuzmič četrti podobno kot Dušan Hajdinjak med masterji D, peti pa je bil Bernard Omar.

Teden dni pred začetkom nove odbojkarske sezone je bil v Murski Soboti odbojkarski turnir na katerem je zmagala ekipe Hiše na kolesih Triglav iz Kranja, ki je bila boljša od  Panvite Pomgrada  iz Murske Sobote  in Šoštanja Topolšice obakrat z 2:1. V tekmi za drugo mesto  je Šoštanj Topolšica premagala Panvito Pomgrad s 3:0.

Na dovodnem košarkarskem turnirju v Murski Soboti  je zmagal kranjski Triglav, ki je v finalu premagal Slovenske Konjice z 82:47. Tretje mesto je zasedla Radenska Creativ iz Murske Sobote, ki tekme proti Braniku zaradi bolezni gostov ni odigrala.

Na 7. Žikijevem memorialu v rokometu v Murski Soboti je zmagala ekipa Velike Nedelje, ki je premagala  Arcont iz Gornje Radgone s 23:19 in Pomurje s 25:16. V tekmi za drugo mesto je bil Arcont boljši od Pomurja s 23:15. Najboljši igralec na turnirju je bil Enej Kovačec iz Velike Nedelje, najboljši strelec Matevž Žunič iz  radgonskega Arconta in najboljši vratar Jaka Čepe iz soboškega Pomurja.

V Ljutomeru  je 92 udeležencev sodelovalo na  5. Lotmerškem trail teku. V   mlajših kategorijah  so zmagali: Aneja Kšela Ritonja, Samo Jurkovič, Mia Vunderl in Leon Kšela Ritonja vsi iz Osnovne šole Mala Nedelja. Med zmagovalci so bili še: Malaya Jakič iz Osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer, Anže Mesarec iz Košarkarskega kluba Lotmerk,  Lorena Viher iz Nogometnega kluba Ljutomer ter Taj Novak in Sašo Bistrovič oba  iz Košarkarskega kluba Ljutomer in Izabel Balažič iz Nogometnega kluba Ljutomer. Med člani in članicami sta na 7,5 km dolgi progi zmagala Tanja Žakelj iz ekipe Unior Sinter in Tomaž Rep iz Atletskega kluba Ormož.

V Ljutomeru je bilo državno prvenstvo v namiznem tenisu za  rekreativce in veterane na katerem je nastopilo 83 članov in 11 članic. V starostni kategoriji od 60 do 65 let je postal državni prvak Igor Vinčec, v kategoriji od 65 do 70 let je bil drugi Jože Žekš oba iz soboškega namiznoteniškega kluba. V isti kategoriji  je bil Ivo Sklizovič  iz Ljutomera tretji, v tolažilni skupini  je  zmagal  Ivan Ocepek iz Gornje Radgone.  V dvojicah sta bila  v kategoriji od 65 do 70 let  zmagovalca Jože Fartek iz Keme in Ivan Ocepek iz Gornje Radgone, druga sta bila v kategoriji do 65 let Igor Vinčec in Jože Žekš, druga sta bila  v kategoriji do 50 let Smiljan Mekicar iz Uroš Cerar. Med ženskimi  in mešanimi dvojicami   je bila  Jasna Šebjanič Pupis, nekdanja Sobočanka, dvakrat druga.

V  3.kolu prve B slovenske kegljaške lige   je Ruše na kegljišču Vikenda  v Radencih premagalo Radensko  iz Murske Sobote s 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrli: Jani Steržaj 541, Robert Rožanc 536 in Mladen Emeršič 531; pri Rušah je Silvo Zorko podrl 572 kegljev.

V  3. kolu prve slovenske šahovske lige, vzhod je II. ekipa Pomgrada iz Murske Sobote  v gosteh premagala Šentjur s 3,5:2,5. V drugem srečanju  je bila Rokada iz Lendave boljša od Gornje Radgone s 4,5:1,5.