Domov

Šport in šah

27 septembra 2021 Šport


Na finalu evropskega strelskega prvenstva s puško velikega kalibra v Winterthuru v Švici je lep mednarodni uspeh dosegel Robert Markoja doma iz Gomilice, član Strelskega kluba Štefan Kovač iz Turnišča Markoja ,ki je v disciplini leže zasedel drugo mesto in srebrno medaljo zadel pa je 593 krogov. V disciplini 3 x 40   je Robert Markoja zadel 1171 krogov kar je bilo dovolj za deveto mesto.

V Predanovcih je bilo končano štiridnevno evropsko prvenstvo Challenge II v hokeju na travi.  Med šestimi ekipami je zmagal Feniks iz Ukrajine, ki je bil v finalu boljši od Soroksarja iz Madžarske s 7:0. V tekmi za tretje mesto je  Gaziantep iz Turčije premagal danski Copenhagen s 3:1. V tekmi za peto mesto je predanovski Triglav premagal   Akademik iz bolgarske Sofije s 3:1 po kazenskih strelih ,v rednem delu je bil izid 2:2.  Za Triglav je v rednem delu dosegel dva zadetka Tadej Mikola iz kazenskih strelov pa so zadeli: Nejc Potokar, Tadej Mikola in Alan Nemec.

Na odprtem atletskem prvenstvu  za veterane v avstrijskem Linzu sta med atleti iz osmih držav  nastopila tudi dva atletska veterana iz Murske  Sobote.  Tjaša Žalig je zmagala v tekih na 800 in 1500 metrov in bila druga v teku  na 200 metrov.  Miha Žalig pa  je zmagal v skoku v višino in v skoku v daljino z osebnim rekordom 6.06 cm .

Na atletskem dvoboju pionirskih reprezentanc U – 16  med Slovenijo in Hrvaško so   v Čakovcu  za slovensko reprezentanco nastopile tudi tri Prekmurke, Alina Tivadar iz Gančan je bila šesta v skoku  v višino, Klara Janža iz Bratonec je bila peta v teku na 300 metrov in druga z mešano  štafeto 4 x 300 metrov. Zala Matjašec iz Črenšovec pa je bila druga v teku na 300 metrov in  prva s štafeto 4 x 300 metrov.

V 5.kolu prve slovenske ženske nogometne lige je Nona Pomurje Beltinci na Ptuju premagala ekipo Doxakey z 8:0. Za Beltinčanke je dosegla 4 zadetke Špela Kolbl, po enega pa Maja Dimitrijevič, Sara Makovec, Kim Juršnik  in  Kaja Korošec iz 11 metrovke. V Ajdovščini je  ljubljanska Olimpija premagala  Primorje s 14:0, Sobočanka Manja Rogan je za Olimpijo dosegla tri zadetke.

Preglejmo  pomurske nogometne rezultate.  V 7. kolu  pomurske nogometne liga, so igrali:  Avto Rajh Ljutomer – Križevci 5:0, Tromejnik Kuzma – Hotiza 3:2, V Gornji Radgoni: Radenska Slatina – Črenšovci 7:2, Rakičan – Turnišče 4:0, Hungarikum Olimpija Dolga vas – Čarda Martjanci 0:3, Odranci – Kema Puconci 6:0, Aluvar Gančani – Grad 2:1 in Polana – Veržej 5:2. Na lestvici vodi Avto Rajh Ljutomer z 19.točkami. V 6. kolu soboške medobčinske nogometne lige pa so igrali: Apače –Šalovci 9:0, Cven – Aqua Ižakovci 5:1, Goričaka Rogašovci – veterani Mure 1:4, Roma Vanča vas – Radgona 0:12, Bogojina – Tišina 9:0, Dokležovje – Serdica 1:1  in Hodoš – Cankova 6:0. Na lestvici vodijo: Radgona, Hodoš in  veterani Mure s 15. točkami. V 6. kolu lendavske medobčinske nogometne lige pa so bili doseženi naslednji rezultati:  Čentiba – Prekmurec Dobrovnik 1:3, veterani Nafte – Renkovci 6:1, Nedelica- Mostje 2:5, Kobilje – Malibu Panonija 2:0 in  Bistrica- Graničar preloženo. Na lestvici vodi Prekmurec iz Dobrovnika z 18.točkami.

V 4.kolu prve slovenske šahovske lige vzhod sta Slovenj Gradec in Rokada iz Lendave igrala 3:3. Za Rokado so zmagali: Branko Vidic, Matjaž Kodela in  Tian Hozjan. II. ekipa Pomgrada pa je v Murski Soboti premagala Gornjo Radgono s 4,5:1,5.  Za Pomgrad  si zmagali: Jaka Meglič, Nino Cmor in Martin Mohar remizirali pa so: Luka  in Barbara Skuhala ter  Sara Vombek. Za Gornjo Radgono so remizirali: Silvester Puntigam, Mihael Lindner in Jurij  Ojsteršek.