Domov

Šport in šah

28 septembra 2021 Šport


Nogometni selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek  je na Brdu pri Kranju objavil seznam igralcev na katere računa na kvalifikacijskih tekmah za svetovno prvenstvo leta 2022   proti  Malti in Rusiji.  Med izbranci selektorja Keka je tudi nogometaš Mure Žan Karničnik doma iz Slovenj Gradca  in  Žan Kolmanič iz Veržeja, ki igra v Ameriki pri ekipi Austina. Tekma proti Malti bo 8. oktobra v gosteh, tekma proti Rusiji pa v Mariboru 11. oktobra.  Žal tokrat nista dobila povabila v reprezentanco Damjan Bohar iz Mačkovec, ki igra za Osijek in  Nino Kouter, ki igra v Turčiji.

Iz Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci smo dobili sporočilo, da je upreva kluba povabila v klub izkušenega  trenerja  Slobodana Djurića, ki bo v Bratoncih vadil vratarke kluba,  sočasno pa  treniral tudi Nogometni klub Serdica Kleparstvo Šinko, ki je  na četrtem mestu v prvi soboški medobčinski nogometni ligi in zaostaja dve točki za vodilno Radgono.

Teniška igralka Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota je v Chicagu v ženskih dvojicah s Hrvatico Darjo Jurak uspešno premagala tekmici v prvem kolu mednarodnega turnirja.   Dvojica Klepač – Jurak je bila boljša od ameriške dvojice Haile Baptiste – Whitney Osugwe s 6:4 in 6:1.

Na atletskem  prvenstvu Slovenije za mlade U – 14 in U – 12  v Mariboru so sodelovali člani Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote. V starostni kategoriji U – 14 je štafeta Pomurja  v teku 4 x 100 metrov v postavi: Pia Špur, Luna Kučan, Nika Golob in Mia Meznarič med 24. ekipami v času 54,30 osvojila naslov državnih prvakinj. Bronasto medaljo v teku na 1000 metrov je osvojila Pia Wolf v času 3:13,21. Tik za stopničkami na četrtem mestu je bila štafeta  4 x 200 metrov v postavi: Pia Wolf, Nika Golob, Lara Gomboc in Mia Meznarič. Na atletskem prvenstvu  za mlade v Mariboru je nastopilo tudi 9 atletov in atletinj Športnega društva Sloparca iz Beltinec, ki so tekmovali za  Pomurski atletski klub Goričko. . Med 14 letniki je Val Hadenkumer    v  teku na 1000 metrov zasedel šesto mesto. Med dekleti je bila štafeta 4 x 100 metrov v postavi:  Veronika Kelenc, Zarja Vereš, Katarina  Tikvič in Veronika Erjavec osma. Med dekleti U – 12 je bila Alina Bedernjak v teku na 600 metrov uvrščena na 14. mesto.

V Krškem sta bili odigrani dve koli v 2. slovenski šahovski ligi vzhod. V 4. kolu je III .ekipa Pomgrada premagala Messer Ruše s 3,5:2,5. Za Pomgrad  sta zmagala: Jožef Sedonja  in Ema Lukač, remizirala pa sta Katarina Marič in Timotej Milanov. V 5. kolu sta ekipi Milana Majcna iz Sevnice iz Pomgrada igrali 3:3. Za soboške šahiste sta zmagala Ema Lukač in Timotej Milanov, remizirala pa Andre Keglević in Jožef Sedonja.  Liga se bo nadaljevala v soboto 2. oktobra v martjanski Čardi.  Soboški šahisti so med 10. ekipami na četrtem mestu s petimi točkami.