Domov

Šport in šah

29 septembra 2021 Šport


Nogometaši Mure so dopoldne iz Maribora odpotovali v London na tekmo drugega kola G skupine Konferenčne lige proti angleškemu prvoligašu Totenhamu. Londonski klub je pravi nogometni velikan, saj je dvakrat osvojil evropski pokal Uefe in sicer leta 1972 in 1984, leta 1963 je bil zmagovalec pokala pokalnih zmagovalcev. Iz bližnje preteklosti velja omeniti, da je Tottenham leta 2019 igral v finalu lige prvakov in izgubil proti Liverpoolu. Sicer pa bo v Londonu v četrtek ob 21. uri na stadionu, ki sprejme 63.000 gledalcev, prisoten tudi Murski val, saj bomo tekmo spremljali preko našega posebnega poročevalca.

Selektor mlade nogometne reprezentance U – 21 Milenko Ačimović je objavil seznam igralcev za kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 7. oktobra v Celju proti Angliji in 11. oktobra v Tirani še proti Albaniji. Med igralci so tudi Žiga Laci iz Dobrovnika, član grškega AEK-aja, Aljaž Casar iz Bakovec, zdaj član nemškega Hoffenheima in Kai Cipot iz soboške Mure. Slovenija je v dosedanjih dveh tekmah zbrala tri točke, tesno je izgubila proti Češki in premagala Andoro.

Na skupščini Judo zveze Slovenije v Slovenski Bistrici je 73 delegatov izvolilo novo vodstvo slovenske judo zveze. Darka Mušiča iz Judo kluba Branik je nasledil Lovrencij Galuf, ki ga je predlagal Judo kluba Acron iz Slovenj Gradca in je dobil 38 glasov, pet več od dosedanjega predsednika. V izvršni odbor Judo zveze Slovenije sta bila izvoljena tudi Iztok Jerebic, predsednik Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci in Aleš Vrbančič, vodja judo sekcije pri Partizanu Ljutomer.

Na državnem prvenstvu v dvojnem trapu na strelišču v Rakičanu je v odsotnosti soboških strelcev zmagal Denis Vatovec iz Vrhnike, med pomurskimi strelci je Vlado Šiško zasedel peto in Stanislav Rojko, oba iz Gornje Radgone, osmo mesto. Moštveno je zmagal Trap klub Ilirska Bistrica z 283. zadetki pred Vrhniko z 265, tretji so bili strelci Gornje Radgone v postavi: Vlado Šiško, Miran Klobasa in Stanislav Rojko, ki so zadeli 227 tarč.

V Pecsu na Madžarskem je bil tradicionalni veteranski turnir v malem nogometu, kjer so nastopile ekipe iz Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije. Med osmimi ekipami je veteranska ekipa Lendave pod taktirko Andreja Pečelina zasedla tretje mesto. V svoji tekmovalni skupini je bila Lendava druga, v tekmi za tretje mesto pa je bila Lendava boljša od Osijeka z 2:0.

Na mesečnem hitropoteznem šahovskem turnirju v Murski Soboti je zmagal Denis Gjuran s petimi točkami, drugi je bil Boris Kovač in tretji Martin Mohar, oba sta zbrala po štiri točke. Na četrto mesto se je uvrstil Danilo Hari s tremi in na peto mesto Jože Gruškovnjak z dvema točkama in pol.