Domov

Šport in šah

2 oktobra 2021 Šport


Teniška igralka Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota, se je s Hrvatico Darijo Jurak na mednarodnem teniškem turnirju v Chicagu z nagradnim skladom 565.530 dolarjev, uvrstila v polfinale turnirja. Klepačeva in Jurakova sta v četrtfinalu po uri in 41 minutah igre premagali japonsko dvojico Shuko Aoyama – Ena Sahibahar s 7:6, 2:6 in 11:9.

V uvodni tekmi 10. kola v drugi slovenski nogometni ligi je v Lendavi Nafta 1903 premagala Ilirijo 1911 z rezultatom 2:1. Za Nafto sta dosegla zadetka: Vedran Vinko in Burai Erih Csaba; za Ilirjjo je bil strelec zadetka Milan Djajić. Po nepopolnem 10. kolu je Nafta na lestvici na 6. mestu s 15.točkami, na lestvici strelcev pa vodi Vedran Vinko s 7. zadetki.

V 4. kolu prve slovenske futsal lige v dvoranskem nogometu je v Ljutomeru Meteorplast Šic bar premagal Oplast iz Kobarida z rezultatom 8:2, kar je prva zmaga Ljutomerčanov v ligi. Za Meteorplast so dosegli zadetke: Aljaž Ruis tri, Adrian Trstenjak dva ter po enega Blaž Goznik, Kristian Škerget in Rok Šnofl. Za Oplast iz Kobarida sta dosegla zadetka Andrej in Matej Mohorič. V 37. minuti je moral predčasno iz igre zaradi rdečega kartona igralec gostov Andrej Mohorič. Na lestvici vodi Siliko iz Vrhnike z 12.točkami, Ljutomerčani so na tretjem mestu s petimi točkami in bodo v naslednjem 5. kolu v petek 8. oktobra gostovali pri ekipi Hiša daril na Ptuju.

V uvodni nogometni tekmi 7. kola v soboški medobčinski nogometni ligi so veterani Mure premagali Romo iz Vanče vasi s 7:1. Za Muro je dosegel dva zadetka: Tadej Jančar, po enega pa so k zmagi prispevali: Tadej Kreft, Iztok Kerčmar, Ervin Kutoš, Goran Gutalj in Goran Logar; za Romo je dosegel častni zadetek Robi Müller.

V 3. kolu pomurske upokojenske lige v vrtnem kegljanju je v moški konkurenci vodilna ekipa Moravskih Toplic premagala Turnišče s 531:459, druga na lestvici Murska Sobota je bila v derbiju kola poražena od tretjih Bodonec s 542: 523 . Posamično so bili v 3. kolu najboljši Mačkovci, ki so podrli 584 kegljev, posamično pa Štefan Kutoš iz Milan Oček iz mačkovske ekipe, ki sta podrla 127 kegljev. V ženski konkurenci so vodilne Moravske Toplice premagale Turnišče s 522:384. Druga Murska Sobota je premagala Bodonce s 517:512, tretji Črenšovci so bili poraženi od Puconec s 482:445 kegljev. Največ kegljev v 3. kolu podrlo Kobilje in sicer 548, posamično pa Alenka Kalman iz Kobilja – 128 kegljev.

V 6. kolu prve radgonske lige v malem nogometu je vodilna Tiha voda iz Gornje Radgone premagala Očeslavce z 8:2, druga Plitvica je bila poražena od Podgrada s 6:2, tretje Lomanoše pa so bile v gosteh boljše od Črešnjevec s 5:1.

V drugi radgonski ligi malega nogometa so vodilni veterani iz Lomanoš premagali Zoro v Zbigovcih s 4:3, drugi Bumefekt iz Lastomerec je bil v Gornji Radgoni boljši od Dinama s 6:1, tretji Stavešinci pa so v Murščaku premagali ekipo Vrčka z 9:1.

V 5. kolu prve slovenske šahovske lige vzhod sta se v Radencih Rokada iz Lendave in II. ekipa Pomgrada iz Murske Sobote razšli brez zmagovalca ob izidu 2,5:2,5. Za Rokado sta osvojila točki: Dezider Ivanec in Matjaž Kodela, remiziral pa je Jožef Gerenčer. Za soboško ekipo sta točki osvojila: Jaka Meglič in Martin Mohar, remiziral pa je Aljaž Škalič. Šahisti Zagorja ob Savi so bili boljši od Gornje Radgone s 3,5:2,5. Za Gornjo Radgono so remizirali: Silvester Puntigam, Mihael Lindner, Marko Mastinšek, Matjaž Husar in Jurij Ojsteršek.