Domov

Šport in šah

3 oktobra 2021 Šport


Na 25. mednarodnem strelskem tekmovanju s standardno zračno puško je v Gornji Radgoni moštveno zmagala I. ekipa Avstrijske Štajerske s 1855,1 krogom pred Kovinarjem iz Ormoža s 1840,5 krogi, tretji so bili Ljutomerčani v postavi: Sandra Kaučič, Jan Nagy in Brina Stajnko s 1830,2 krogoma, četrta pa Murska Sobota v postavi: Katarina Fevžer, Jure Sočič in Patrik Farkaš. Posamično je zmagal avstrijski reprezentant in udeleženec olimpijskih iger v Pekingu Martin Strempfl iz Avstrijske Štajerske, ki je zadel 630,8 krogi, druga je bila slovenska reprezentantka Urška Kuharič iz ormoškega Kovinarja s 625.krogi. Med pomurskimi strelci je bil Jure Sočič iz Murske Sobote četrti, Brina Stanjko iz Ljutomera sedma in Mitja Černi iz Gančan osmi.

V prvem kolu prve A slovenske odbojkarske lige Sport klub za člane je v Murski Soboti ACH Volley iz Ljubljane, večkratni državni in pokalni prvak, premagal Panvito Pomgrad s 3:0, čeprav so se Sobočani v prvem in drugem nizu dobro upirali. Za Panvito Pomgrad so zadeli največ točk: Connor McConnell 16, Dino Vinkovič 10 ter Jakob Rojnik 7 točk. Pri ACH Volleyju sta se odlikovala: Alen Šket in Nikola Gjorgiev s po 12. točkami.

V prvi B slovenski odbojkarski ligi je v prvem kolu nove sezone Šoštanj Topolšica premagala Radence s 3:0. Pri Radenčanih so zadeli največ točk: Val Krajcar 7, Rene Potočnik in Urban Rajnar po 5 in Vid Suhadolnik 4 točke; pri zmagovalni ekipi Šoštanja Topolšice sta bila najboljša Denis Robida in Teo Podobnik s po 12.točkami. V ženski konkurenci prve B slovenske odbojkarske lige sta v prvem kolu obe pomurski ekipi ostali brez točk. Mozirje je v Puconcih premagalo Murexin Kemo Puconci s 3:0. Za Murexin Kemo so zadele največ točk: Nela Škraban 12, Maša Vnuk 5 in Brina Gönter ter Naja Grizold po 3 točke; pri zmagovalni ekipi Mozirja se je odlikovala Izza Vodlan z 21. točkami. V drugem srečanju prve B slovenske odbojkarske lige za članice so Braslovče premagale Ljutomer s 3:0. Za Ljutomerčanke so zadele največ točk: Ana Kolmanič 10, Karina Sužnik 7 in Diana Oletič 5 točk. Pri Braslovčah se je odlikovala Tija Šketa Rizman s 14. točkami.

V 4. kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane je Radenska iz Murske Sobote v gosteh premagala Litijo s 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrli: Milan Kovačič 591, Jani Steržaj 590 in Robert Rožanc 581 kegljev; pri Litiji je Kristjan Ponebšek podrl 576 kegljev.

V prvem kolu prve slovenske lige v hokeju na travi za članice so Moravske Toplice v Lipovcih, kjer zaradi neustreznosti svojega igrišča igrajo domače tekme, premagale predanovski Triglav z rezultatom 10:1. Za Moravske Toplice so dosegle zadetke: Ana Vegič, Maja Ošlaj in Ema Voroš po 3 ter Maja Legen; za Triglav je dosegla častni zadetek Sandra Gumilar.

Na državnem prvenstvu v judu za mlajše kadete in kadetinje je na Ravnah na Koroškem sodelovalo 135 judoistov iz 36 klubov. Me mlajšimi kadeti je v svoji kategoriji zasedel tretje mesto Anže Škrget iz Prleške judo šole. Med mlajšimi kadetinjami je v svoji kategoriji zmagala Beltinčanka Leila Mazouzi, članica celjskega kluba Z’dežele Sankaku, drugi mesti pa sta osvojili v svojih kategorijah Veronika Horvat iz Klime Tratnjek Beltinci in Iva Kuplen iz Murske Sobote. Tretja je bila v svoji kategoriji še Iva Gabor iz Judo kluba Lendava.

V prvem kolu nove sezone v 2. državni rokometni ligi sta obe pomurski ekipi ostali brez točk. Ajdovščina je premagala soboško Pomurje z rezultatom 30:28. Pri Pomurju je Gašper Pungartnik dosegel 17 zadetkov, Boštjan Žižek Cvetko pa 4 zadetke; pri Ajdovščini se je odlikoval Jani Svetlih z 8 zadetki. V Radencih je Rokometni klub Ig premagal radgonski Arcont s 36:31. Za Arcont je Matevž Žunič dosegel 17 zadetkov, Mihael Kolbl 7 in Marko Cotić 4; pri Igu jih je Domen Pelicon k zmagi prispeval 11.

V 6. kolu prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15 je Mura v Murski Soboti premagala Fužinar s 5:0. Za Muro sta dosegla po dva zadetka: Vid Vučko in Anže Rakovec ter enega Anej Kerec. Slovenska Bistrica je premagala Nafto 1903 z 2:1. Za Nafto je dosegel zadetek Neo Vida. V pomurskih nogometnih ligah so bili včeraj doseženi naslednji rezultati: Kema Puconci – Aluvar Gančani 1:4, Črenšovci – Rakičan 0:2, Avto Rajh Ljutomer- Tromejnik Kuzma 2:0, Tišina – Dokležovje 0:2, Radgona – Lipa 10:4 in veterani Mure – Roma vanča vas 7:1.

Planinsko društvo Lendava je na skrajšani progi pripravilo 25. pohod po poteh Miška Kranjca. Na okrog 6 km dolgi progi, ki je potekala od Lendave do Dolgovaških goric in nazaj v Lendavo, je sodelovalo 150 pohodnikov med katerimi so bili tudi gostje iz Madžarske in Hrvaške.

V 6. kolu prve slovenske šahovske lige vzhod je v Radencih II. ekipa soboškega Pomgrada premagala Slovenj Gradec s 4,5:1,5. Za Pomgrad so zmagali: Barbara Skuhala, Matej Grah, Neda Tompa in Martin Mohar, remizirala pa je Sara Vombek. Zagorje ob Savi je premagalo Rokado iz Lendave s 4:2, za Rokado sta zmagala: Matjaž Kodela in Grega Nerat. II. ekipa Poligrama Maribor je premagala Gornjo Radgono s 5,5:0,5 točke. Za Gornjo Radgono je remiziral Filip Lupscha. Danes igrajo šahisti v Radencih zadnje kolo v prvi slovenski ligi vzhod.