Domov

Šport in šah

4 oktobra 2021 Šport


V Slovenskih Konjicah je bilo državno prvenstvo v karateju starostne kategorije do 21 let, na katerem so bili med dobitniki medalj tudi ljutomerski in radgonski karateisti. Tija Janžekovič je postala državna prvakinja v borbah med kadetinjami v kategoriji do 54 kg, Hannah Vela Rauter, obe iz Ljutomera, pa je bil druga med mlajšimi kadetinjami v kategoriji do 50 kg. Med radgonskimi karateisti je v katah med mlajšimi kadeti postal državni prvak Jaka Reihs in v katah med člani Blaž Klobasa, ki je v finalu premagal Nejca Sternišo, udeleženca evropskega prvenstva. Kristjan Klemenčič in Mišel Čuček sta bila med člani v katah tretja.

V nedeljski tekmi 12. kola prve slovenske nogometne lige Telemach sta v Spodnji Šiški pred 1450 gledalci Bravo in Mura igrala 0:0.

V 10. kolu 2. slovenske nogometne lige sta se Klima Tratnjek Beltinci in Krka iz Novega mesta pred 300 gledalci razšla brez zmagovalca ob izidu 1:1. Za Beltinčane je dosegel izenačujoči zadetek Luka Marič.

Odigrana so bila srečanja 8. kroga pomurske nogometne lige, izidi: Križevci – Veržej 4:2, Grad – Polana 2:0, Kema Puconci – Aluvar Gančani 1:4, Čarda Martjanci – Odranci 3:1, Turnišče – Hungarikum Olimpija Dolga vas 3:4, Črenšovci – Rakičan 0:2, Hotiza – Radenska Slatina 4:0 in Avto Rajh Ljutomer – Tromejnik Kuzma 2:0. Na lestvici vodi Avto Rajh Ljutomer z 22. točkami.Lendavska medobčinska nogometna liga, 7.kolo: Malibu Panonija – Čentiba 1:5, Mostje – Kobilje 2:2, Graničar – Nedelica 1:1, Renkovci – Bistrica 0:3, Prekmurec Dobrovnik – veterani Nafte 3:0. Na lestvici vodi Prekmurec Dobrovnik z 21.točkami.Soboška medobčinska nogometna liga, 7.kolo: Cankova – Apače 0:3, Serdica Kleparstvo Šinko – Hodoš 1:4, Tišina – Dokležovje 0:2, Radgona – Lipa 10:0, veterani Mure – Roma Vanča vas 7:1, Aqua Ižakovci Goričanka Rogašovci 5:1 in Šalovci – Cven 2:1. Na lestvici vodijo Radgona, Hodoš in veterani Mure z 18. točkami.

Začela se je nova sezona v prvi slovenski košarkarski ligi za članice. Mariborčanke so na gostovanju premagale ekipo Derby Ježice z 71:69. Za Maribor je k zmagi 11 točk prispevala tudi Mia Žekš iz Rakičana, ki je zdaj članica mariborske ekipe.

Na kasaških dirkah v Šentjerneju je bilo v nedeljo na programu pet dirk. Ljutomerčani so bili zmagovalci le v drugi dirki, ko je tekel najhitreje Django na vajetih Vita Šadla s kilometrskim časom 1:20,8.

V okviru praznovanj 26. občinskega praznika Občine Gornja Radgona je na 15. ribiškem tekmovanju za pokal občine, ki je bilo v Podgradu, sodelovalo 27 udeležencev. Zmagal je Alojz Novak iz Bakovec, ki je imel na tehtanju 9,1 kg rib, drugi je bil Blaž Kocbek s 7 kg in tretji Bojan Horvat, oba iz Gornje Radgone, s 4,3 kg ulovljenih rib.

V zdravilišču Radenci je bilo v nedeljo zadnje 7.kolo v prvi slovenski šahovski ligi vzhod, kjer so igrale tri pomurske ekipe. II. ekipa Pomgrada je premagala Zagorje ob Savi s 4:2. Za Pomgrad sta zmagala Matej Grah in Martin Mohar remizirali pa so:  Luka in Barbara Skuhala, Jaka Meglič in Sara Vombek. II. ekipa Poligrama Maribora je premagala Rokado iz Lendave s 5,5:0,5. Za Rokado je remiziral Jožef Gerenčer. Celjani so premagali Gornjo Radgono s 4,5:1,5. Za Gornjo Radgono so remizirali: Mihael Lindner, Marko Mastinšek in Božo Slana. Naslova prvaka je osvojila II. ekipa Poligrama Maribora, druga je bila II. ekipa Pomgrada, šesta Rokada in osma Gornja Radgona.