V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Šport in šah

16 maja 2017 Šport


 

V prvem kolu vzhodne  državne lige za slepe in slabovidne  v vrtnem kegljanju  je v Lipovcih v ženski konkurenci zmagala ekipa Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota v postavi: Silva Mlinarič, Marija Jurančič, Milica Pongračič in Verona  Holsedl pred Mariborom in I. ekipo Ptujčank. V moški konkurenci je zmagal Ptuj  pred I .ekipo  pred Murske Sobote v postavi: Anton Gomboc, Dušan Korošak, Danilo Kreslin, Tomaž Detelbach in Dušan Cigüt tretja je bila II. ekipa Murske Sobote. Posamično so v ženski konkurenci v svoji kategoriji med Sobočankami zmagale: Milica Pongračič z 79 podrtimi keglji, Marija Jurančič je bila zmagovalka s 75. keglji in Silva Mlinarič s 66. podrtimi keglji. V moški konkurenci je bil med zmagovalci Danilo Kreslin z 79. keglji, drugi  je bil v svoji kategoriji še Anton Gomboc z 68. keglji.

Na kasaških dirkah v Stožicah  so v  šestih  dirkah ljutomerski kasaški vozniki dvakrat zmagali. V prvi dirki je zmagala Donina na vajetih Janka Sagaja, ki je v Komendi nastopil za Kasaški klub Ljutomer. V šesti dirki je zmagala Anita pod taktirko Vita Šadla, ki pa je nastopil za Kasaški klub Šentjernej. V preostalih dirkah sta se uvrstila na tretji mesti Barto na vajetih Janka Sagaja in Dante pod taktirko Branka Seršena.  Naslednje kasaške dirke bodo v nedeljo maja v Ljutomeru.

V prvi radgonski medobčinski ligi malega nogometa so vodilne Lomanoše premagale Spodnjo Ščavnico z 9:1, druga Tiha voda iz Gornje Radgone je utrpela poraz od Kapele s 7:2, tretji Bar Golob Lokavec je premagal Sirjake iz Gornje Radgone z 1:0. V drugi radgonski ligi so vodilni Črešnjevci  premagali Grabonoš s 6:3, druga Negova je bila boljša od Ihove s 3:1 tretji Stavešinci pa so premagali Lokavec z 9:2. V tretji  radgonski medobčinski ligi malega nogometa  je vodilna Plitvica bila boljša od Vrabla iz Šratovec s 5:3, druga Hrastje Mota je premagala Ivanjševsko slatino z 8:3 tretje Lešane pa so bile boljše od Zbigovec z rezultatom 8:2.

V državni ligi v hokeju na travi so Moravske Toplice premagale predanovski Triglav z rezultatom 5:2. Za Moravske Toplice je dvakrat zadel Aleš Malačič po enkrat pa so bili strelci: Julien Panker, Dejan Küčan in Sašo Dervarič; za Triglav sta dosegla zadetka:  Tadej Horvat in Nejc Potokar.

Na odprtem šahovskem prvenstvu Desternika v organizaciji Šahovskega društva Ptuj  je med 26. šahisti zmagal Ljutomerčan Jernej Skuhala z 8.točkami, na 8. mesto se je uvrstil njegov brat Luka Skuhala, ki je zbral pet točk, oba pa sta člana Šahovskega društva Radenska Pomgrad  iz Murske Sobote.