Domov

Šport in šah

6 oktobra 2021 Šport


Na Brdu pri Kranju je bila slovesna podelitev priznanj nogometnim trenerjem za leto 2020. Med dobitniki priznanj so bili tudi pomurski nogometni trenerji. Naslov zaslužnega člana Zveze nogometnih trenerjev Slovenije so prejeli: Bogdan Črnko iz Murske Sobote in Bojan Malačič iz Noršinec, oba iz soboške trenerske organizacije in Slavko Lebar iz Turnišča ter Drago Tompa iz Velike Polana, oba iz lendavske trenerske organizacije. Naslov častnega člana Zveze nogometnih trenerjev Slovenije je dobil Jožef Krauthaker iz Beltinec, član soboške trenerske organizacije.

Na prvem odprtem turnirju nove sezone za kadete in kadetinje v namiznem tenisu so se v Cirkovcah odlično odrezale mlade igralke puconske Keme in med 29-imi igralkami osvojile tri medalje. Zmagala je Ema Crnkovič, ki je v finalu s 3:2 premagala Lano Slatinšek iz novomeškega društva »SU«, tretje mesto sta si razdelili še dve Pucončanki, Živa Dogar in Ana Gergek.

V zadnjem jesenskem kolu v slovenski ligi v hokeju na travi so aktualni slovenski prvaki Lipovci na domačem igrišču premagali Moravske Toplice z rezultatom 11:1. Za Lipovce je dosegel tri zadetke Uroš Stanko, dva je dodal Boštjan Stanko, po enega pa so k zmagi prispevali: Franc Maučec, Luka Vegič, Martin in Dominik Mesarič ter Marcel Stanko; za Moravske Toplice je dosegel častni zadetek: Peter Fras.

V 4. kolu 3. slovenske kegljaške lige – vzhod za člane je na kegljišču Vikenda v Radencih Lendava premagala II. ekipo Radelj ob Dravi s 6:2. Za Lendavo so podrli največ kegljev: Uroš Zadravec 534, Jože Horvat 527 in Janez Šimon 524; za goste je največ kegljev podrl Miha Grebenc in sicer 514. Na lestvici vodi Dormeo iz Zagorja ob Savi s 6. točkami, Lendava je na 8. mestu s štirimi točkami.

Na finalu državnega prvenstva društev upokojencev v šahu so v Velenju nastopili tudi člani Društva upokojencev Murska Sobota. Naslov državnega prvaka je osvojilo Društvo upokojencev Rašica Gameljne, soboška šahovska ekipa v postavi: Boris Kovač, Marjan Štrtak, Štefan Režonja, Bogdan Hari in Anton Marič pa se je uvrstila na 10. mesto.