Domov

Šport in šah

8 oktobra 2021 Šport


V  kvalifikacijski nogometni  za nastop na evropskem prvenstvu je reprezentanca  Slovenije U – 21,  pred 500 gledalci, v Celju prijetno presenetila proti Angliji z izidom 2:2.  Ob polčasu so Angleži vodili z 2:0 v drugem polčasu pa so mladi slovenski nogometaši izid poravnali . V drugem polčasu sta za slovensko reprezentanco zaigrala tudi Kai Cipot iz soboške Mure  in Žiga Laci iz Dobrovnika, ki ta čas igra v grški ekipi AEK-a.  Za Slovenijo sta dosegla zadetka v drugem polčasu: Mark Španring in Dušan Stojinović. V kadru reprezentance je bil tudi Aljaž Casar iz Bakovec, ki je član Hoffenheima,ki pa tokrat ni dobil priložnosti za nastop.  Naslednjo tekmo bo Slovenija igrala  v ponedeljek 11. oktobra ob 18.30 v gosteh proti Albaniji.

V drugem kolu srednjeevropske odbojkarske lige,  z naslovom MEVZA, so slovenski prvaki odbojkarji Merkuja iz Maribora pred domačimi gledalci premagali slovaški Špartak  s 3:1. Za ekipo aktualnih državnih prvakov je igral tudi Uroš Pavlovič iz Murske Sobote in k zmagi mariborske ekipe prispeval   6 točk.   Mariborčani so tako v srednjeevropski ligi osvojili že drugo zmago saj so v prvi tekmi premagali kamniški  Calcit s 3:1.  Naslednjo tekmo v ligi MEVZA bodo  igrali  Mariborčani v sredo 13. oktobra, ko bodo gostovali pri odbojkarjih Bratislave.

V 9.kolu prve puconske lige v malem nogometu so vodilni Sebeborci v gosteh premagali Predanovce s 5:0. Drugi na lestvici  Strukovci so utrpeli poraz ,  v derbiju kola,  od tretje ekipe na lestvici   v Puževcih s 3:2. V ostalih srečanjih  so bili doseženi naslednji rezultati:  Izvir Gorica – Košarovci 0:4, Vidonci – Moščanci  5:2, Breza Brezovci – Roma dolina 5:2, tekma med Pečarovci in Vadarci je bila preložena. V 9. kolu druge puconske lige v malem nogometu je vodilna Prosečka vas v gosteh premagala Bodonce kar s 13:1, drugi Šalamenci  pa so v gosteh   v derbiju kola premagali  tretjo ekipo  na lestvici Poznanovce z 8:2.

V Mariboru je bilo končano  tekmovanje  v 3. slovenski šahovski ligi vzhod kjer je sodelovalo devet ekip. Prvo mesto je osvojila ekipa Šahovskega kluba Slovenec  iz Poljčan  z 29. .točkami, edina pomurska ekipa 4.ekipa Pomgrada iz Murske Sobote pa je  zasedla šesto mesto s  16..točkami.  Največ točk za soboško ekipo je zbral Ljutomerčan  Janko Brunčič in sicer 5, ostali šahisti v ekipi pa so zbrali naslednje število točk: Stanko Gjuran  4,Kristjan  Žalig in Janko Narat po dve ter  Vili Baša in  Jože Benko po točko in pol.