Domov

Šport in šah

9 oktobra 2021 Šport


V sedmi kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem nogometnem prvenstvu leta 2022 je reprezentanca Slovenije v gosteh premagala Malto s 4:0. Dva zadetka za slovensko izbrano vrsto je dosegel Josip Iličič, po enega pa sta k zmagi dodala še Andraž Šporar in Benjamin Šeško. Za izbrance selektorja Matjaža Keka je debitiral v reprezentanci igralec Mure, Žan Karničnik, ki je igral celo tekmo, med reprezentanti pa je bil tudi Žan Kolmanič iz Veržeja, ki pa ni dobil priložnosti za nastop. Naslednjo tekmo bo slovenska reprezentanca igrala v ponedeljek 11. oktobra ob 20.45 v Mariboru proti reprezentanci Rusije.

V 5. kolu slovenske futsal lige v dvoranskem nogometu je na Ptuju ekipa Hiše Daril premagala ljutomerski Meteorplast ŠIC bar s 4:2. Ljutomerčani, ki jih vodi trener Tomislav Novak, so nastopili brez štirih poškodovanih igralcev, zadetka za Meteorplast pa sta dosegla: Adrijan Trstenjak in Aljaž Goznik. Kljub prvemu porazu so Ljutomerčani na četrtem mestu lestvice s petimi točkami. V naslednjem kolu bodo v petek 15. oktobra v Ljutomeru igrali proti Dobovcu, večkratnemu državnemu prvaku.

V 7. kolu prve radgonske lige v malem nogometu je v derbiju kola vodilna Tiha voda iz Gornje Radgone utrpela poraz proti drugim Lomanošem s 4:1. Tretja Radenska je premagala Police z 8:3. V drugi radgonski ligi malega nogometa so vodilni veterani Lomanoš premagali radgonski Dinamo s 3:1, drugi Bumefekt iz Lastomerec je premagal Segovce z 9:2. Tretji na lestvici Stavešinci so premagali Mahovce s 6:5.

V 5. kolu pomurske upokojenske lige v vrtnem kegljanju je v moški konkurenci vodilna Murska Sobota premagala Mačkovce s 517:473, druge na lestvici Moravske Toplice so bile boljše od Črenšovec s 536:467, tretji Bodonci pa so premagali Beltince s 506:445. Posamično je bil najboljši Pavel Toth iz Kobilja s 125. podrtimi keglji, moštveno pa je bilo najboljše Kobilje s 538.keglji. V ženski konkurenci je vodilna Murska Sobota premagala Mačkovce s 494:456, druge na lestvici Moravske Toplice so bilje boljše od Črenšovec s 527:522, tretji Šalamenci pa so premagali Puconce s 522:403. Posamično je največ kegljev podrla Anica Fartelj iz Šalamenec in sicer 122, moštveno pa je Kobilje podrlo 531 kegljev.

V prvem kolu elitne državne šahovske lige za člane, ki poteka na Ptuju, je ekipa Pomgrada iz Murske Sobote premagala Krko iz Novega mesta s 5,5:0,5 točke. Za Pomgrad so zmagali: Antal Tibor Kende, Denis Gjuran, Štefan Cigan, Tomislav Gruškovnjak in Marko Coklin, remiziral pa je Matej Titan.