Domov

Šport in šah

10 oktobra 2021 Šport


Mlada slovenska nogometna reprezentanca U – 19 je po porazu v prvem kolu proti Islandiji s 3:1, v soboto v Gornji Radgoni igrala drugo kvalifikacijsko tekmo za nastop na evropskem prvenstvu leta 2022, tokrat proti Litvi in po vodstvu z 1:0 ob koncu iztržila izid 1:1. Za slovenski izbrano vrsto je dosegel vodilni zadetek Gašper Černe, igralec Domžal, v 26. minuti, gostje so izid izenačili iz 11 metrovke preko Armandasa Kučysa v 89.minuti. Slovenija je v 95.minuti ostala še brez vratarja Nejca Dermastie, ki ga je nato v vratih nasledil igralec Alen Čaušević in enkrat tudi zelo dobro posredoval. Za Slovenijo sta igrala tudi Marcel Ratnik s Tišine, igralec Olimpije, ki je bil tudi kapetan reprezentance in Tio Cipot iz Murske Sobote, igralec soboške Mure.

Prijetno so presenetili v 11. kolu 2. slovenske nogometne lige nogometaši Klime Tratnjek Beltinci, ki so gostovali v Rogaški Slatini in tam premagali ekipo Rogaške z rezultatom 1:0. Zmagoviti zadetek za Beltinčane je dosegel Aleksander Zeljković. Tekma med Gorico in Nafto 1903 je bila preložena.V prvi slovenski nogometni ligi vzhod U – 15 so igrali takole: Nafta 1903 – Celje 0:3, Maribor – Veržej 8:0, Dravograd – Aluvar Beltinci 3:2 in Rudar Velenje – Mura 2:0.V prvi slovenski ženski nogometni ligi U – 17 je v 5. kolu Radomlje v Bratoncih premagalo Nono Pomurje Beltinci s 5:0.V 8. kolu 2. slovenske mladinske lige vzhod je Nafta 1903 premagala Šmartno s 5:0, kadeti Nafte 1903 pa so bili boljši od Šmartnega s 3:0.V 9. kolu pomurske nogometne lige je Veržej premagal Grad z 2:1, kar je njegova prva zmaga v ligi. V 8.kolu prve lendavske medobčinske nogometne lige je Prekmurec iz Dobrovnika v gosteh premagal Bistrico z 2:1.

V 2. kolu prve A slovenske odbojkarske lige za člane je Panvita Pomgrad iz Murske Sobote gostovala v Novem mestu in tam premagala Krko s 3:1, kar je prva zmaga soboških odbojkarjev v ligi. Za Panvtio Pomgrad so zadeli največ točk: Connor McConnel in Jakob Rojnik po 15, Dino Vinkovič 9 ter Jure Lakner in Žan Bedrač po 9 točk. Pri Krki sta se odlikovala Žiga Čopi in Toni Travnik s po 14.točkami.

V 2. kolu prve B slovenske odbojkarske lige za člane so Radenci pred domačimi gledalci premagali bivšega prvoligaša Hoče s 3:2. Za Radence so največ točk k zmagi prispevali: Urban Rajnar 16, Val Krajcar 14, Rene Potočnik 11 in Jaka Banič 9 točk.

V 3. kolu prve slovenske odbojkarske lige za članice so v Puconcih Braslovče premagale Murexin Kemo s 3:1. Za Pucončanke so zadele največ točk: Nela Škraban 10, Maša Vnuk ter Ema Küplen pa po 9 točk.

Začela so se prvenstva v slovenskih namiznoteniških ligah. V 1. ligi za člane je državni prvak – ravenski Interdiskont za katerega tudi v letošnji sezoni nastopa Pucončan Mitja Horvat s 5:0 premagal Muto. Horvat je prispeval 2 zmagi. Tekme puconske Keme tako v 1. moški kot tudi v 1. ženski ligi so bile prestavljene. V 2. ligi je Sobota izgubila proti Rakeku s 5:1, eno zmago je dosegel Miha Jamšek ter s 5:2 proti Arrigonom. Za Soboto sta zmagala Smiljan Mekicar in Miha Jamšek. Tudi puconska Kema je igrala proti Arrigonom in ob dveh zmagah Nina Šegule in eni Jana Lipiča izgubila s 5:3. V drugem dvoboju so bili od Pucončanov boljši igralci Rakeka s 5:1. Edino zmago za Kemo je prispeval Nino Šegula.

V 2. kolu prve slovenske košarkarske lige za članice je Triglav iz Kranja premagal Maribor z rezultatom 74:56. Za Maribor je Mia Žekš iz Rakičana dosegla 10 točk. Aktualne državne prvakinje, košarkarice Cinkarne Celje, so v gosteh premagale ljubljansko Ilirijo s 119:81. Za Celjanke je k zmagi prispevala 8 točk tudi Blažka Čeh iz Rakičana.

Člani goričkih karate klubov so bili uspešni na tradicionalni karate tekmi v Rušah. Med 200 tekmovalci iz 11 klubov iz Avstrije, Srbije in Slovenije so moštveno člani Karate kluba Tromejnika Kuzma prvič v zgodovini kluba moštveno zasedli prvo mesto. V katah so bili zmagovalci: Maksimiljan Markoč, Eva Grah, Emilija Malena in Miroslav Martinuzi, vsi iz Tromejnika in Jelka Rošker Trajbar iz Cankove. Druga mesta so osvojili: Renej Fujs, Gal Časar, Maksimiljan Markoč, Marko Bunderla in ženska ekipa: Emilija Malena Martinuzi, Lea Rituper in Renej Fujs. Tretja mesta so osvojili: moška ekipa v katah v postavi: Marko Bunderla, Miroslav Martinuzzi in Jelka Rošker Trajbar ter Rijan Fujs, Tijan Grah, Gal Časar in Lea Rituper. V borbah so si na pokalu karateistov v Rušah priborili prva mesta: Maksimiljan Markoč, Eva Grah, Renej Fujs, Emilija Malena Martinuzzi in Lea Rituper. Druga mesta: Rijan Fujs, Jan Ščančar, Gal Časar, Lea Rituper in moška ekipa v postavi: Renej Fujs, in Timotej Koležnik. Naslednji turnir bo 13. novembra v Domžalah in zadnji, 11. decembra v Kuzmi na Goričkem.

Na Ravnah je bil 55. kros občinskih reprezentanc. Izjemen uspeh so dosegli atleti Mestne občine Murska Sobota, za katerega je nastopilo 29 članov Atletskega kluba Pomurje ,ki so zasedli moštveno prvo mesto s 33.točkami. Na drugo mesto se je uvrstila Občina Velenje, ki je zbrala 29 in tretje Ormož s 27.točkami. Soboški atleti so osvojili štiri prva in prav toliko drugih mest ter tri tretja mesta v posamičnih starostnih kategorijah.

Rokometaši Pomurja so bili v Murski Soboti v drugem kolu 2. državne lige poraženi proti Novi Gorici, čeprav jim je po igri v prvem polčasu bolje kazalo. Ob koncu so zmagali gostje s 30:23, čeprav je bil izid ob polčasu 13:13. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Anej Sever in Boštjan Žižek Cvetko po 6, Nejc Rožman Rader in Dorian Kocan pa sta dosegla po tri zadetke; pri Novi Gorici se je odlikoval Domen Pelicom z 9. zadetki. Rokometaši Velike Nedelje so v 2. kolu v 2. slovenski ligi premagali radgonski Arcont s 26:20, ob polčasu je bil izid 12:10. Za Veliko Nedeljo so dosegli največ zadetkov: Žiga Borko 6, Enej Kovačec 5 ter Niko Sovič 4 zadetke. Pri Arcontu so bili najbolj učinkoviti: Marko Cotić z osmimi, Matevž Žunič s šestimi in Boštjan Šijanec ter Jure Ratnik z dvema zadetkoma.

V 2. kolu elitne šahovske lige za člane je na Ptuju ekipa Pomgrada iz Murske Sobote doživela hud poraz proti ekipi Ptuja z rezultatom 0,5:5,5. Za Pomgrad je edine pol točke z remijem dosegel Marko Coklin. Šahisti Poligrama Maribora pa so premagali Impol iz Slovenske Bistrice s 5:1. Za Mariborčane je pol točke k zmagi prispeval tudi Boris Markoja iz Turnišča.