Domov

Šport in šah

11 oktobra 2021 Šport


Na mednarodnem tekmovanju v judu za pokal Komende so bili med 446. judoisti iz 36 klubov uspešni tudi pomurski judoisti. Med starejšimi dečki sta v svojih kategorijah zmagala Bor Patrik Burjan in Nik Maj Vučko, med mlajšimi dečki pa je zmagal Mai Žižek, vsi iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci. Med starejšimi dečki je zmagal tudi Klemen Vinkovič in med mlajšimi deklicami Tia Lukač, oba iz Judo kluba Murska Sobota. Zmagovalka med starejšimi deklicami je bila Lana Škraban iz Judo kluba Lendava.

V derbiju 7. kola v prvi slovenski ženski nogometni ligi je v Ljubljani Nona Pomurje Beltinci premagala pokalno prvakinjo Olimpijo z 2:0. Za Prekmurke sta dosegli zadetka: Helena Božić v 62. in Špela Kolbl v 67. minuti. Po nepopolnem 7. kolu, Prekmurke imajo tekmo manj in so brez poraza, vodita Olimpija in Nona Pomurje Beltinci z 18. točkami.

Pomurska nogometna liga, 9.kolo: Tromejnik Kuzma – Križevci 2:1, Radenska Slatina – Avto Rajh Ljutomer 1:2, Rakičan – Hotiza 2:2, Hungarikum Olimpija Dolga vas – Črenšovci 1:1, Odranci – Turnišče 3:2, Aluvar Gančani – Čarda Martjanci 2:1, Polana – Kema Puconci 4:0 in Veržej – Grad 2:1. Na lestvici vodi Avto Rajh Ljutomer s 25.točkami. Soboška medobčinska nogometna liga, 8.kolo: Goričanka Rogašovci – Šalovci 4:0, Roma Vanča Vas – Aqua Ižakovci rekordnih 0:22, Lipa – veterani Mure 0:2, Bogojina – Radgona 0:3, Apače – Cven preloženo, Hodoš – Tišina 9:0 in Cankova- Serdica Kleparstvo Šinko 0:1. Na lestvici vodijo: Radgona, Hodoš in veterani Mure z 21.točkami. Lendavska medobčinska nogometna liga, 8. kolo: Čentiba – veterani Nafte 3:0, Bistrica – Prekmurec Dobrovnik 1:2, Nedelica- Renkovci 8:0, Kobilje – Graničar preloženo, Malibu Panonija – Mostje 3:2. Na lestvici vodi Prekmurec iz Dobrovnika s 24. točkami.

V nedeljski tekmi 3.kola v prvi B slovenski odbojkarski ligi za članice je Turbina v Rušah premagala Ljutomerčanke s 3:2, čeprav so gostje vodile z 2:0. Največ točk za Ljutomer je dosegla Ana Kolmanič in sicer 25.

V Ljutomeru so bile včeraj zadnje letošnje kasaške dirke. V osrednji dirki dneva, dirki za državno prvenstvo dve letnih kasačev in v spomin na Vlada Plohla, je zmagala Bura na vajetih Mitje Slaviča, drugi je bil prvi favorit Pegi z voznikom Markom Slavičem – v tej dirki je sin premagal očeta, tretja pa je bila Ana na vajetih Saše Kukolja. V dirki za nagrado Gimnazije Franca Milošiča je zmagal Fjori z voznikom Davorinom Puharjem.

V Dobrovniku je bila v soboto sklepna prireditev » Slovenija kolesari 2021 « na kateri je sodelovalo 80 kolesarjev iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije. Na 60 km dolgi je bil najhitrejši Bernard Omar pred Dušanom Hajdinjakom, oba iz Športnega društva Team turbo Tropovci. Na 30 km progi je zmagal Boštjan Kouter iz Beltinec. Najstarejša kolesarja sta bila 83 letni Edvard Puklavec iz Lendave in 72 Irena Berčon iz Trbovelj.

V 3. kolu elitne državne šahovske lige na Ptuju je soboški Pomgrad premagal mariborski Branik s 3,5:2,5. Za Pomgrad je zmagal Štefan Cigan, remizirali pa so: Antal Kende, Matej Titan, Tomislav Gruškovnjak, Aleš Lazar in Marko Coklin. Poligram Maribor je premagal Triglav Krško s 4,5:1,5, Turniščan Boris Markoja je za Maribor prispeval eno zmago. Ligaško tekmovanje se bo nadaljevalo 15. oktobra.