Domov

Šport in šah

13 oktobra 2021 Šport


V zadnji kvalifikacijski nogometni tekmi za nastop na evropskem prvenstvu je mlada reprezentanca Slovenije U – 19 pod taktirko selektorja Boštjana Cesarja v Gornji Radgoni, po pričakovanju, izgubila proti Italiji, ki je zmagala z rezultatom 3:1. Italijani so igrali od 34. minute dalje samo z 10 igralci. Za Slovenijo je dosegel častni zadetek Žan Bunić v 85.minuti srečanja. Za slovensko izbrano vrsto sta igrala tudi Tio Cipot iz soboške Mure in Marcel Ratnik s Tišine, sicer član Olimpije. Prvo mesto v 12. kvalifikacijski skupini je osvojila Italija, Slovenija pa je zasedla četrto mesto in se tako ni uvrstila v nadaljnji krog kvalifikacij.

Več uspeha je imela na zadnji kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu nogometna reprezentanca U – 17, ki je v Avstriji pod taktirko selektorja Aleksandra Radosavljevića v zadnji tekmi premagala gostiteljsko Avstrijo kar s 4:0. Za reprezentanco tokrat ni igral Niko Kasalo iz soboške Mure zaradi prestajanja kazni kartona, v kadru reprezentance pa je bil tudi Vid Štefanec iz soboške Mure. Slovenija je v kvalifikacijski skupini zasedla prvo mesto brez oddane točke in se uvrstila v nadaljnje kvalifikacije pred reprezentanco Kosova.

V avstrijskem Weizu na mednarodnem tekmovanju v kickboxingu, so med tekmovalci iz štirih držav bili uspešni tudi člani Kicboxing kluba Murska Sobota, ki so osvojili pet medalj. V razredu Kick light je zmagala v svoji težnostni kategoriji Manica Kučan, drugi mesti pa sta osvojili Tia Berke in Nuša Žižek. V kategoriji K – 1 sta Renato Volkar in Denis Červek prav tako zasedla drugi mesti.

Združenje atletskih sodnikov Murska Sobota in Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota bosta družno v ponedeljek 18. oktobra ob 16. pripravila na Trgu zmage v Murski Soboti 55. Spominski tek za vse starostne kategorije. Mlajši tekači od prvega do 9. razreda in dijaki in dijakinje srednjih šol bodo nastopili v štafetnem teku na krožni progi dolgi 350 metrov, člani in članice pa bodo tekli v posamičnem teku. Tek članov in članic bo na 5000 metrov dolgi progi na programu ob 17.25, najboljši pa bodo dobili na teku medalje in praktične nagrade.

V 6. kolu prve slovenske futsal lige v dvoranskem nogometu bo ljutomerski Meteorplast Šic bar v petek ob 20.30 gostil v Ljutomeru najboljšo slovensko ekipo, nogometaše Dobovca. Ljutomerčani so z enim porazom trenutno na četrtem mestu s petimi točkami, v petek pa bodo zaradi številnih poškodovanih igralcev nastopili oslabljeni. Ogled tekme v Ljutomeru bo mogoč brez vstopnine ob pogojih PCT-eja.

Na Otočcu je bilo državno šahovsko prvenstvu za mlade šahiste v hitropoteznem šahu. V starostni kategoriji do 20 let je zmagal David Stevanić iz Kočevja, Jaka Meglič je zasedel tretje mesto, kar je bila edina medalja za pomurske šahiste, Martin Mohar iz istega kluba pa je bil šesti. V ženski konkurenci U – 16 je bila Ema Lukač iz soboškega Pomgrada blizu medalje s četrtim mestom.