Domov

Šport in šah

14 oktobra 2021 Šport


Slovenski državni prvaki, odbojkarji Merkurja iz Maribora so v 3. kolu srednjeevropske odbojkarske lige – MEVZA – zmagali že tretjič zapored. V gosteh so premagali ekipo Bratislave s 3:1. Za mariborsko odbojkarsko ekipo je igral tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote in k zmagi mariborske ekipe prispeval šest točk.

Na mednarodnem tekmovanju v badmintonu starostne kategorije U – 19  je v Dubrovniku Anel Hac Gyorkoš  član Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave v dvojicah   z Markom Korošo iz Badmintonskega kluba Kungote zasedel tretje mesto. V dvoboju za uvrstitev   v finale sta Gyorkoša in Korošo zaustavila indijska igralca Agarwal in Ganej  z rezultatom 21:11 in 21:17. V posamični konkurenci je Anel Hac Gyorkoš končal tekmovanje že v prvem kolu.

V prvi  A slovenski bowling ligi je v prvem kolu  ekipa Lendave v Mariboru v  petih dvobojih igrala 1:1 le proti II. ekipi Zagorja ostale dvoboje pa je izgubila.  Po prvem kolu vodi ekipe Strike iz Maribora, Lendavčani  so z eno točko na šestem mestu. Posamično je bil pri lendavski ekipi najboljši Dušan Radaković ,ki je podrl 831 kegljev. V 2. slovenski bowling ligi  vodi Kranj,  II .ekipa Lendave je na tretjem mestu. V posamični konkurenci je v lendavski ekipi najboljši Rudi Volf, ki je podrl 930 kegljev.

V zaostalem srečanju 3.kola  prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 je v Bratoncih Nona Pomurje Beltinci premagala  Rogatec/ Šentjur z rezultatom 2:1. Za  Prekmurke sta dosegli zadetka: Tija Šoštarič Karić in Živa Rakovec. Na lestvici so zdaj igralke None Pomurje Beltinci na drugem mestu z 12.točkami.

Na mesečnem hitropoteznem šahovskem turnirju  za mesec oktober je v Murski Soboti  zmagal Boris Kovač, ki je zbral 8 točk. Na drugo mesto se je uvrstil Denis Gjuran s 7,5 točkami tretji pa je bil Igor Kos, ki je zbral  štiri točke in pol.