Domov

Šport in šah

16 oktobra 2021 Šport


V zaostalem srečanju 1. kroga 1. slovenske namiznoteniške lige za člane je sinoči v Puconcih, v maratonskem dvoboju, Kema po treh urah in pol premagala Savinjo iz Luč z rezultatom 5:4. Pri izidu 4:4 je odločilno zmago dosegel Luka Norčič, ki je premagal Jako Golavška s 3:2. Poleg Norčiča je za Kemo enkrat zmagal še Damjan Zelko, najuspešnejši pa je bil kapetan ekipe Tomaž Pelcar s tremi zmagami. Za Savinjo sta po dvakrat zmagala Patrick Rosc in mladi 15 letni Brin Vovk Petrovski.

V 3. kolu prve slovenske košarkarske lige za članice je Cinkarna Celje premagala Domžale z rezultatom 110:38. K zmagi Celjank je 8 točk v 28.minutah igre prispevala tudi Blaža Čeh iz Rakičana, nekdanja igralka soboškega Pomurja.

Selektor slovenske ženske nogometne reprezentance Borut Jarc je na reprezentančni zbor v Moravske Toplice povabil igralke za kvalifikacijski nogometni tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2023 proti Walesu in Grčiji. Med povabljeni igralkami so tudi igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci in sicer: Špela Kolbl, Kaja Korošec, Sara Makovec, Špela Rozmarič in Lana Golob. V reprezentanci bo tudi Mateja Zver iz Gornje Bistrice, ki igra v Avstriji in Manja Rogan iz Murske Sobote, članice Olimpije. Prvo kvalifikacijo tekmo bodo Slovenke igrale v petek 22. oktobra ob 20.15 v Lendavi proti reprezentanci Walesa in nato še 26. oktobra v gosteh proti Grčiji.

V 6. kolu slovenske futsal lige v dvoranskem nogometu so v Ljutomeru gostovali večkratni državni prvaki, igralci Dobovca, in premagali novinca v ligi Meteorplast Šic bar s 5:1. Za Ljutomerčane je dosegel edini zadetek mladi 19 letni Aljaž Goznik, kar je bil že njegov peti zadetek za člansko ekipo. Ljutomerčani so zdaj na 6.mestu s petimi točkami, Dobovec pa vodi na lestvici s 13. točkami.

V 12. kolu 2. slovenske nogometne lige sta v Lendavi sinoči Nafta 1903 in Krka igrala 1:1. Za Nafto je dosegel zadetek iz 11 metrovke Vedran Vinko v 39. minuti, za Krko pa je bil strelec Žiga Kostrevc v 23.minuti. Nafta 1903 je igrala od 60. minute dalje samo z desetimi igralci, saj je moral predčasno z igrišča Žan Kumer zaradi dveh rumenih kartonov. Nafta 1903 je po nepopolnem 12. kolu zdaj na 8. mestu s 16.točkami

V prvem kolu nove sezone v 2. slovenski odbojkarski ligi vzhod za članice je ekipa Sobote v Murski Soboti prepričljivo premagala odbojkarice Korvolleya iz Mislinje s 3:0, že med tednom pa so gostje izgubile s Sobočankami tudi tekmo 3. kola za pokal Odbojkarske zveze Slovenije, prav tako s 3:0. Za Sobočanke so zadele največ točk: Gaja Kuhar 16, Eva Klement 9 in Katja Saje 8 točk.

V 3. kolu 2. slovenske rokometne lige za člane sta obe pomurski ekipi zmagali. V Radencih je radgonski Arcont premagal Kronos iz Logatca z rezultatom 32:21. Za Arcont so največ zadetkov k zmagi prispevali: Matej Rojht 14, Marko Cotić 7 in Jure Ratnik 6 zadetkov; pri Kronosu sta dosegla po pet zadetkov: Gašper Hočevar in Mark Pirnat. Na Ptuju pa je ekipa soboškega Pomurja premagala Dravo z rezultatom 30:25. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Boštjan Žižek Cvetko 12 ter Ganiu Basri, Jernej Hedl, Gregor Falež in Luka Šerbinek po 3 zadetke; pri Dravi je Tjan Vasić Kranjc zadel 7 krat.

V 4. kolu prve elitne državne šahovske lige je na Ptuju Poligram iz Maribora premagal soboški Pomgrad z rezultatom 4:2. Za Pomgrad je zmagal Kunter Gergely, remizirala pa sta Denis Gjuran in Tomislav Gruškovnjak; pri Mariborčanih je Jernej Skuhala proti svojim nekdanjim soigralcem osvojil eno točko.