V etru
Oddaja tedna
Domov

Šport in šah

17 oktobra 2021 Šport


V 13. kolu prve slovenske nogometne lige Telemach je v Murski Soboti Mura pred 1500 gledalci premagala Aluminij iz Kidričevega z rezultatom 3:2. Za Muro, ki je med tekmo zaostajala 2:1, so dosegli zadetke: Johan Nikama z avtogolom v 3. minuti, Jan Gorenc v 73, in Samssindin Ouro v 83. minuti tekme. Za Aluminij sta dosegla zadetka Armin Djerlek v 28, in Rok Kidrič v 59. minuti srečanja.

Drugič zapored so prijetno presenetili nogometaši Klime Tratnjek Beltinci pod taktirko trenerja Damjana Gajserje, ki so v 12.kolu 2. slovenske nogometne lige v gosteh premagali Krško kar s 3:0. Za Beltinčane so dosegli zadetke: Chris Cener v 19., Luka Pihler v 25. in Luka Hari v 75.minuti srečanja.

V 9. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige sta v Kidričevem Mura in Aluminij igrala 1:1, za Muro je dosegel zadetek Tim Huber. V prvi slovenski kadetski nogometni ligi je bila Mura boljša od Aluminija z 1:0.

V 6. kolu prve slovenske nogometne lige U – 17 za dekleta sta Nona Pomurje Beltinci in Olimpija v Bratoncih igrala 2:2. Za Beltinčanke sta dosegli zadetka: Hana Serec in Živa Rakovec.

Preglejmo še rezultate v pomurskih nogometnih ligah: Kema Puconci – Veržej 1:1, Črenšovci – Odranci 2:2, Avto Rajh Ljutomer – Rakičan 3:0, Tišina – Cankova 1:3, Radgona – Dokležovje 6:1, veterani Mure – Bogojina 0:2, Cven – Goričanka Rogašovci 3:1 in Mostje – Čentiba 2:2.

V 2. kolu v prvi slovenski namiznoteniški ligi za člane so igralci Keme po petkovi zmagi proti Savinji iz Luč s 5:4 v soboto premagali še Vesno iz Zaloga s 5:2. Za Kemo sta po dvakrat zmagala: Damjan Zelko in Tomaž Pelcar ter enkrat Luka Norčič. Za Vesno je dobil oba dvoboja veteran – 59 letni Bojan Pavič.

Inter Diskont je na Ravnah premagal Mengeš s 5:2. Za Inter Diskont je dobil tri dvoboje Pucončan Mitja Horvat.

V 2. kolu 2. slovenske namiznoteniške lige je II. ekipa Mengša v Murski Soboti premagala ekipo Sobote s 5:4. Za Soboto je dvakrat zmagal Miha Jamšek po enkrat pa Gregor Kocuvan in Igor Vinčec. V drugem srečanju je II. ekipa Savinje iz Luč premagala Soboto s 5:2. Za Soboto sta po enkrat zmagala: Miha Jamšek in Gregor Kocuvan. Več uspeha so imeli v 2. slovenski namiznoteniški ligi igralci II. ekipe puconske Keme, ki so dvakrat zmagali. V prvem srečanju je II. ekipa Keme premagala II. ekipo Savinje s 5:3. Za Kemo sta po dvakrat zmagala: Nino Šegula in Jure Smodiš in enkrat Jan Lipič. V drugem srečanju je II. ekipa Keme premagala še II. ekipo Mengša s 5:4. Za Kemo sta po dvakrat zmagala: Jan Lipič in Jure Smodiš ter enkrat Nino Šegula.

Na tekaški prireditvi »Tek zdravja« v Mariboru je na 3,2 km dolgi progi v absolutni konkurenci Matjaž Rus, član Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote, zasedel drugo mesto

V 3.kolu Sportklub 1. A slovenske odbojkarske lige za člane je v Murski Soboti Panvita Pomgrad premagala Salonit Anhovo iz Kanala s 3:1. Za Panvito Pomgrad so največ točk k zmagi prispevali: Connor McConnnell 17, Jakob Rojnik 16 in Dino Vinkovič 10 točk; za Salonit Anhovo pa so zadeli največ točk: Matic Vrtovec 15, Marko Radosavljevič 12 in Srečko Ristić 8 točk.

V 3. kolu v prvi B slovenski odbojkarski ligi za člane je Fužinar Sij Metal Ravne na Ravnah premagal Radence s 3:0. Za Radenčane so največ točk zadeli: Urban Rajnar 11, Nik Marič 7 in Val Krajcer 5 točk. Za Ravenčane je dosegel Vasja Plesec 12 točk.

V 4.kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice so Ljutomerčanke v domači športni dvorani premagale Mozirje s 3:0. Za Ljutomerčanke so največ točk k zmagi prispevale: Ana Kolmanič 21, Karmina Sužnik 20 in Adela Pintarič 7 točk; pri Mozirju je Izza Vodlan zadela 8 točk.

Ekipa Turbine je v Rušah premagala žensko ekipo Murexina Keme Puconci s 3:0. Za Murexin Kemo so zadele največ točk: Tasia Šadl 8, Ema Kuplen 8 in Maja Cigut 5 točk; za Turbino je največ točk k zmagi prispevala: Nina Halič in to 14.

V prvem kolu 2. slovenske odbojkarske lige – vzhod za članice je ekipa Sobote premagala Korvoley iz Mislinje s 3:0, Slovenj Gradec pa je premagal dekleta Muranie iz Lendave z rezultatom 3:0.

V prvem kolu prve slovenske lige v pikadu za člane je na Grlavi ekipa Top Gun Cleangrada premagala ekipo Gabrijelovega barčka iz Vučje vasi z rezultatom 9:8.

V prvem kolu 4. slovenske košarkarske lige za člane je v Murski Soboti Ajdasa iz Lenarta premagala Radensko Creativ z rezultatom 82: 61. Za Radensko Creativ so največ točk zadeli: Luka Pojbič Kovačič 15, Tomaž Sagaj 12 in Jaka Godec 11 točk; pri ekipi iz Lenarta se je odlikoval Nejc Habulin z 19.točkami.

V 5. kolu slovenske elitne državne šahovske lige je na Ptuju Triglav iz Krškega premagal soboški Pomgrad s 4:2. Za Pomgrad je eno zmago osvojil: Kantur Gergely, remizirala pa sta Denis Gjuran in Marko Coklin. Poligram iz Maribora in Žalec sta igrala 3:3. Za Poligram sta remizirala Boris Markoja iz Turnišča in Jernej Buzeti iz Rakičana.