Domov

Šport in šah

18 oktobra 2021 Šport


Na 13. mednarodni kolesarski dirki Hrvaška – Slovenija je v Zagrebu dosegel izjemen uspeh s posamično zmago Žiga Horvat iz Dankovec, član Kolesarskega kluba Adria Mobil v Novem mestu. Progo dolgo 158,8 km je s povprečno hitrostjo 40,384 km na uro Žiga Horvat premagal v času treh ur 55 minut in 56 sekund. Na cilju v Zagrebu je Žiga Horvat med drugim povedal, da je 30 km pred ciljem s šesterico kolesarjev v sprintu uspel iztržiti največ in tako na najboljši način zaključiti sezono tako posamično kot tudi z ekipo Adria Mobilla.

Na odprtem državnem atletskem prvenstvu Hrvaške in Slovenije za veterane v Zagrebu je v peteroboju – skoku v daljino, metu kopja in diska ter v teku na 200 in 1500 metrov v svoji starostni kategoriji M – 60 zasedel prvo mesto Zdravko Mauko – Magi, član Športnega društva Radenci.

Na 4. mednarodnem tekmovanju v judu so v Novi Gorici med 186 judoisti prekmurski tekmovalci zasedli štiri prva mesta. Med starejšimi dečki so zmagali: Nik Maj Vučko in Bor Patrik Burjan, oba iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci in Klemen Vinkovič iz Judo kluba Murska Sobota. Med mlajšimi dečki je bil zmagovalec Mai Žižek iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci.

V 8. kolu prve slovenske ženske nogometne lige je neporažena Nona Pomurje Beltinci gostovala pri ekipi Radomelj in zmagala tesno z 1:0. Zmagoviti zadetek za Prekmurke je dosegla že v 33. minuti srečanja reprezentantka Sara Makovec. Preglejmo ostale nogometne rezultate:

Pomurska nogometna liga, 10.kolo: Križevci – Grad 0:2, Kema Puconci – Veržej 1:1, Čarda Martjanci – Polana 0:0, Turnišče – Aluvar Gančani 3:1, Črenšovci – Odranci 2:2, Hotiza – Hungarikum Olimpija Dolga vas 0:0, Avto Rajh Ljutomer – Rakičan 3:0 in Tromejnik Kuzma – Radenska Slatina 2:2. Na lestvici vodi Avto Rajh Ljutomer z 28. točkami pred Polano in Odranci, ki jih imata po 22. Soboška medobčinska nogometna liga, 9.kolo: Kleparstvo Šinko Serdica – Apače 2:1, Tišina – Cankova 1:3, Radgona – Dokležovje 6:1, veterani Mure – Bogojina 0:2, Aqua Ižakovci – Lipa 12:2, Šalovci – Roma Vanča vas 8:1 in Cven – Goričanka Rogašovci 3:1. Na lestvici vodi Radgona s 24. točkami pred Hodošem in veterani Mure, ki imata po 21 točk. Lendavska medobčinska nogometna liga, 9.kolo: Mostje – Čentiba 2:2, Graničar . Malibu Panonija 0:1, Renkovci – Kobilje 0:11, Prekmurec Dobrovnik – Nedelica 2:0 in veterani Nafte – Bistrica 2:2. Naslov jesenskega prvaka je že osvojil Prekmurec iz Dobrovnika s 27.točkami, sledita Kobilje in Čentiba s 17.točkami.

 V 6. kolu prve slovenske elitne državne šahovske lige za člane na Ptuju je soboški Pomgrad premagal Impol iz Slovenske Bistrice s 5:1. Za Pomgrad so zmagali: Kantor Gergely, Tibor Kende, Tomislav Gruškovnjak in Marko Coklin, remizirala pa sta Denis Gjuran in Štefan Cigan. Mariborski Poligram je igral proti vodilnemu Tajfunu iz Ljubljane 3:3. Za Mariborčane je zmago osvojil Ljutomerčan Jernej Skuhala, remiziral pa Jernej Buzeti iz Rakičana.