V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport in šah

17 maja 2017 Šport


V prijateljski meddržavni nogometni tekmi je v Odrancih  ženska nogometna reprezentanca Rusije  U – 19  premagala reprezentanco Slovenije v isti starostni kategoriji z rezultatom 2:0. Za Rusijo sta dosegli zadetka Valerija Bespalikova v 35. in Sofia Shiskina v 87. minuti srečanja.   Do tekme v Odrancih je prišlo, ker je ruska reprezentanca na pripravah v Murski Soboti od koder bo odpotovala na kvalifikacijski nogometni turnir elit na Madžarsko.  Slovenska izbrana vrsta  je igrala s pomlajeno reprezentanco, ker v reprezentanci prihaja do menjave generacij.  Proti Rusinjam so igrale   tudi  tri igralke Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci: Sara Makovec, ki je igrala vso tekmo ter Tinkara Frangež in Nika Ćuček , ki sta igrali v drugem polčasu.

Slovenski prvaki v hokeju na travi Lipovci so,   v hrvaško slovenski ligi ,v Zagrebu premagali II. ekipo Mladosti z rezultatom 8:2. Za  Lipovce je dosegel tri zadetke  predsednik kluba Franc Maučec , dvakrat je zadel Boštjan Stanko,  po enkrat pa Benjamin Vrbnjak ter Martin Dominik Mesarič. Lipovske hokejiste čaka od petka 2. junija do ponedeljka 5. junija v Lipovcih evropsko prvenstvo Chalenge III, kjer  jih v uvodnih srečanjih čakajo nasprotniki iz Litve,  Madžarske in Danske.

V 15. kolu mednarodne veteranske lige v malem nogometu so bili dosežni naslednji rezultati: Gornji Slaveči – Tromejnik Kuzma 0:9, Srebrni breg Martinje – Slovenska vés  0:3 in Gornji Petrovci – Monošter 3:7. Na lestvici vodijo Večeslavci pred Monoštrom in Slovensko vésjo, vse ekipe  so zbrale po 28 točk.

V 18.kolu soboške medobčinske lige v malem nogometu za veterane so igrali takole: Borejci – Čarda 4:8, Sebeborci – Cankova 4:1, Mladost Pertoča – Rogašovci 2:11, Bakovci – Noršinci 3:4, Nemčavci – Old boys Murska Sobota 4:5 in Dokležovje – Rakičan  7:2. Na lestvici vodita Old boys in Rogašovci, ki sta zbrala  po 49 točk.

V ribniku v Podgradu Pri Gornji Radgoni je bilo tradicionalno tekmovanje v ribiškem maratonu. Med 13. ribiči, ki so tekmovali  devet ur je  zmagal Danilo Kaučič s 54,4 kg ulovljenih rib pred Darkom Merčnikom oba iz Gornje Radgone s 47,1 kg, tretji je bil  Kristjan Sladič iz Spodnje Ščavnice, ki je imel na tehtanju  36,7 kg ulovljenih rib.

Na 13. hitropoteznem šahovskem turnirju za naslov prvaka Gornje Radgone je zmagal Silvester Puntigam s petimi točkami, drugi je bil Dare Dvanajšček  s tremi in pol in tretji Anton Bukošek s tremi točkami.