Domov

Šport in šah

21 oktobra 2021 Šport


V četrtem kolu odbojkarske srednjeevropske lige za člane – MEVZA, je v avstrijskem Zwetlu slovenski odbojkarski prvak Merkur iz Maribora osvojil četrto zaporedno zmago, tokrat proti avstrijski ekipi: Union Raiffeisen Waldviertel s 3:1. Avstrijski gostitelji so po vodstvu Mariborčanov uspeli izid izenačiti na 1:1, v nadaljevanju pa so bili Mariborčani boljši in so zasluženo zmagali. Za zmagovalno ekipo Maribora je igral tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote in k zmagi prispeval 13 točk.

V Monte Carlu na teniškem turnirju osmerice najboljših igralcev kategorije U – 16 je nastopil tudi Žiga Švec iz Murske Sobote, član Železničarskega teniškega kluba Maribor, ki je tekmovanje končal na petem mestu. Na turnirju je zmagal Marko Maksimović iz Bosne in Hercegovine. Švec je v Monte Carlu premagal Rusa Viktorja Kuznecova in Čeha Petra Bruncika, v četrtfinalu pa ga je premagal Slovak Michal Krajči, finalist tega teniškega tekmovanja.

Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije je v Murski Soboti na mednarodnem športnem srečanju  v treh športnih panogah, gostilo paraplegike iz Hrvaške, Madžarske in Slovenije. Na srečanju so tri zmage osvojili tudi paraplegiki Prekmurja in Prlekije. V pikadu je med člani zmagal Andrej Gorza in med članicami Marta Janežič, oba iz pomursko prekmurskega društva. V lokostrelstvu sta zmagala Mariborčana Zdenko Lilek in Marija Kerec. V vrtnem kegljanju je zmagal Jože Franc iz domačega društva in Marija Turk iz Maribora. V skupni disciplini, pikadu, vrtnem kegljanju in lokostrelstvu je med spremljevalci udeležencev srečanja zmagala Jožica Krč iz prekmursko prleškega društva. Več o mednarodnem športnem srečanju paraplegikov bomo poročali še v nedeljskem športnem popoldnevu.

Slovenska ženska nogometna reprezentanca pod taktirko selektorja Boruta Jarca bo v tretji tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo v petek ob 20.15 v Lendavi gostila reprezentanco Walesa. Med kandidatkami za nastop v reprezentanci so tudi igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci: Špela Kolbl, Kaja Korošec, Sara Makovec in Špela Rozmarič. V reprezentanci bo tudi kapetanka Mateja Zver iz Gornje Bistrice, ki igra za avstrijski Sankt Pölten ter igralke Olimpije: Manja Rogan iz Murske Sobote, Sara Nemet iz Ivanec in Anja Prša iz Brezovice.

V petek se bo nadaljevalo tekmovanje v slovenski elitni šahovski ligi za člane, kjer med desetimi ekipami sodelujejo tudi člani Šahovskega društva Pomgrad iz Murske Sobote. V 7. kolu bo v petek ob 17. v društvenih prostorih soboškega šahovskega kluba dvoboj med Pomgradom in Žalcem. Po šestih kolih vodi Tajfun iz Ljubljane z 11. točkami, šahisti Pomgrada so na četrtem mestu s šestimi točkami. Med posamezniki je v soboški šahovski ekipi Marko Coklin zbral 3,5 točke, okrepitev iz Madžarske Kantor Gergely in domačin Tomislav Gruškovnjak pa sta zbrala po tri točke.