Domov

Šport in šah

23 oktobra 2021 Šport


V 7. kolu prve slovenske futsal lige v dvoranskem nogometu je Litija, desetkratna državna prvakinja, premagala Meteorplast Šic bar iz Ljutomera s 7:2. Za ljutomerski Meteorplast sta dosegla zadetka: Adrijan Trstenjak in Aljaž Goznik. Na lestvici je ekipa Meteorplasta na petem mestu z 8.točkami.

V 9. kolu prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15 je soboška Mura na Ptuju premagala Dravo z rezultatom 2:1. Za Muro sta dosegla zadetka: Samo Sečkar v prvem in Anej Kotorčević v drugem polčasu. Po nepopolnem 9. kolu je Mura s 16. točkami na petem mestu.

V 5.kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice so odbojkarice Ljutomera v Puconcih premagale ekipo Murexina Keme s 3:0. Za Ljutomerčanke so največ točk k zmagi prispevale: Karmina Sužnik 12, Ana Kolmanič 10, Ana Horvat 9, Kaja Makovec in Eva Šijanec po 4 točke; za Murexin Kemo so največ točk zadele: Nela Škraban 7, Ema Kuplen 6 ter Tasia Šadl in Maja Cigüt po 3 točke. Na lestvici so Ljutomerčanke na četrtem mestu s 7.točkami, odbojkarice Murexina Keme pa na 8. mestu brez točk.

V 4.kolu prve slovenske košarkarske lige za članice je Grosuplje v gosteh premagalo Mariborčanke z rezultatom 74:64. Za Maribor sta igrali tudi dve pomurski igralki: Aneja Stojko iz Ljutomera in Mia Žekš iz Rakičana, obe pa sta dosegli po 7 točk

V 4.kolu 2. slovenske rokometne lige za člane je Velika Nedelja v Murski Soboti premagala Pomurje z rezultatom 30:25. Za Pomurje so največ zadetkov dosegli: Boštjan Žižek Cvetko 6, Gašper Pungartnik 4 ter Ganiu Basri in Anej Sever po tri zadetke. Pri Veliki Nedelji se je odlikoval Žiga Borko s 7. zadetki.

V 7. kolu elitne državne šahovske lige za člane so v Murski Soboti šahisti Pomgrada premagali Žalec s 3,5:2,5. Za soboško šahovsko ekipo so zmagali: Kantor Gergely, Denis Gjuran in Tomislav Gruškovnjak, remiziral pa je Štefan Cigan. Mariborski šahisti Poligrama so premagali Domžale z rezultatom 5:1. Za Maribor je zmagal Jernej Buzeti iz Rakičana, remiziral pa je Jernej Skuhala.