Domov

Šport in šah

24 oktobra 2021 Šport


V 4. kolu Sportuklub 1.a slovenske odbojkarske lige za člane so v Murski Soboti pokalni prvaki, odbojkarji Calcita Volleya iz Kamnika, premagali soboško Panvito Pomgrad s 3:1. Za Panvito Pomgrad so zadeli največ točk na tekmi: Jakob Rojnik 20, Connor McConnel 14 in Dino Vinkovič 13 točk. Za zmagovalno ekipo Calcita Volleya so največ točk k zmagi prispevali: Martin Kosmina 21, Jan Klobučar 18 in Diko Purić 14 točk. Državni prvaki, odbojkarji Merkurja iz Maribora, so v 4. kolu prve slovenske lige v Kanalu premagali ekipo Salonita Anhovega s 3:1. Za Mariborčane je 12 točk k zmagi prispeval tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote.

V 4. kolu prve B slovenske odbojkarske lige za člane je bil Fužinar na Ravnah boljši od Radenčanov s 3:0. Za Radence so največ točk dosegli: Urban Rajnar 10, Jaka Banič in Teo Založnik pa po 4 točke.

V 2. kolu druge slovenske odbojkarske lige vzhod za dekleta sta obe pomurski ekipi ostali brez točk. Ljubno je v Lendavi premagalo Muranio s 3:1, Soboške odbojkarice pa so gostovale v Zrečah in bile tam poražene prav tako z rezultatom 3:1.

V 4. kolu prve slovenske košarkarske lige za članice je v derbiju kola Cinkarna Celje v gosteh premagala Derbi Ježico z rezultatom 86:55. Za Celjanke je 10 točk k zmagi prispevala tudi Blaža Čeh iz Rakičana.

V 2. kolu 4. slovenske košarkarske lige za člane je Miklavž premagal Radensko Creativ iz Murske Sobote z rezultatom 83:55.

V 12.kolu 2. slovenske nogometne lige je Rogaška z nekdanjim trenerjem Nafte 1903 Francem Fridlom gostila Nafto 1903, slednja pa je bila pod taktirko trenerja Dejana Dončiča zmagovalka srečanja s 3:1. Za Rogaško je dosegel edini zadetek iz 11 metrovke Alen Kranjc, za Nafto 1903 pa so dosegli zadetke: Vedran Vinko, Danile Szokronyos in Mihael Rebernik. Nogometaši Klime Tratnjek Beltinci bodo danes ob 15. v Beltincih gostili ekipi Jadrana Dekanov.

V 10. kolu prve slovenske kadetske nogometne lige je Mura v gosteh premagala vrstnike Celja z rezultatom 4:3. Za Muro je dosegel tri zadetke Niko Kasalo, enega pa je k zmagi prispeval še Vid Štefanec. Mladinska tekma med Celjem in Muro je bila preložena.

Poročali smo že, da je v 9. kolu prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15 Mura na Ptuju premagala Dravo z 2:1. V soboto pa je Dravograd premagal Veržej s 4:2, za Veržej sta dosegla zadetka: Andraž Krapec in Matej Bukovec.

V 10. kolu 2. slovenske mladinske nogometne lige – vzhod je Veržej na Hotizi premagal Nafto 1903 iz Lendave z 2:0. Za Veržej sta dosegla zadetka: Kaj Plej in Luka Časar. V kadetski konkurenci pa je bila Nafta 1903 boljša od Veržeja s 3:0. Za Nafto je dosegel dva zadetka Niko Zamuda in enega Jakob Rajšp.

V pomurskih nogometnih ligah so bili doseženi naslednji rezultati: Radenska Slatina – Križevci 3:0, tekmo so Radenčani igrali v Gornji Radgoni. V nižjih ligah so Apače premagale Goričanko iz Rogašovec z 8:1, Cven pa je v Vanči vasi premagal Romo s 6:2.

V Pečarovcih je bil pokalni turnir v malem nogometu za naslov pomurskega prvaka na katerem je sodelovalo šest ekip. V finalu je reprezentanca puconske zveze malega nogometa premagala ekipo Slifasa iz Moravskih Toplic z rezultatom 2:1. V tekmi za tretje mesto so Sebeborci dobili tekmo proti Kapeli s 3:0. Najboljši vratar na turnirju je bil Sandi Temlin iz zmagovalne puconske ekipe, najboljši strelec pa Rok Bencik s petimi zadetki iz moravskotopliške ekipe Slifasa. Za najboljšega igralca na turnirju za naslov pomurskega pokalnega prvaka so izbrali Mitjo Poredoša iz zmagovalne puconske ekipe

V 8. kolu elitne šahovske državne članske lige v šahu je v Ljubljani Tajfun premagal šahiste Pomgrada s 5,5:05. Pol točke za soboški Pomgrad je osvojil Kantor Gergely. Šahisti Krke pa so v Novem mestu premagali Poligram iz Maribora s 3,5:2,5. Za Mariborčane je Ljutomerčan Jernej Skuhala osvojil pol točke. Kolo pred koncem državne šahovske lige vodi na lestvici med 10. ekipami Tajfun iz Ljubljane, mariborski Poligram je na tretjem in soboški Pomgrad na šestem mestu.