Domov

Šport in šah

25 oktobra 2021 Šport


Na mednarodnem 25. ljubljanskem maratonu v Ljubljani so bili med 5136 tekači tudi pomurski atleti. Na velikem maratonu na 42 km, ki je štel za državno prvenstvo, je bila v svoji kategoriji druga Andreja Gorčan iz Veščice, sicer tretja v ženski razvrstitvi pri članicah za DP in v absolutni konkurenci 12. V teku na 10 km je bila Vesna Hozjan iz Hotize peta.

V Rakeku je potekalo 30. člansko državno prvenstvo v namiznem tenisu za sezono 2020/21. Naslov državnega prvaka med člani je osvojil 23. igralec s svetovne jakostne lestvice Darko Jorgič. Med štiri najboljše se je uvrstil Mitja Horvat iz Puconec, ki nastopa za ravenski Fužinar, med najboljših osem pa še Luka Norčič in Tomaž Pelcar iz puconske Keme. V igri dvojic je Horvat s klubskim soigralcem Žigonom osvojil drugo mesto, dvojica Pelcar-Zelko iz Keme pa tretje. Med osem se je uvrstil še Luka Norčič z Erikom Paulinom z Arigonija.

Na 11. mednarodnem tekmovanju Maribor open v karateju so med tekmovalci iz sedmih držav nastopili tudi ljutomerski karateisti. Najbolje se je odrezala Tija Janžekovič, ki je bila med kadetinjami v borbah v kategoriji do 54 kg zmagovalka, Nuša Janžekovič je bila med mlajšimi kadetinjami nad 50 kg druga in Hannah Ratuer med mlajšimi kadetinjami do 50 kg tretja.

V 14. kolu prve slovenske nogometne lige sta se v Domžalah pred 400 gledalci po vodstvu Kalcerja iz Radomelj z 2:0 Mura in Radomlje na koncu razšla z neodločenih 2:2. Za Muro sta dosegla zadetka Mitja Lotrič iz 11 metrovke in Amadej Maroša, soboški vratar Marko Obradović pa je na tekmi ubranil 11 metrovko.

V 13. kolu 2. slovenske nogometne lige sta v Beltincih pred 500 gledalci Klima Tratnjek Beltinci in Jadran Dekani igrala prav tako neodločeno 2:2. Za Beltinčane sta dosegla zadetka: Aljaž Antolin in Aleksander Zeljković.

Pomurska nogometna liga, 11.kolo: Radenska Slatina – Križevci 3:0, Rakičan – Tromejnik Kuzma 2:3, Hungarikum Olimpija Dolga vas – Avto Rajh Ljutomer 0:6, Odranci – Hotiza 2:4, Aluvar Gančani – Črenšovci 3:2, Polana – Turnišče 3:2, Veržej – Čarda Martjanci 2:2 in Grad- Kema Puconci 2:1. Naslov jesenskega prvaka je že osvojil Avto Rajh Ljutomer z 31.točkami pred Polano s 25. in Odranci z 22.točkami.

Murskosoboška medobčinska nogometna liga, 10.kolo: Apače – Goričanka Rogašovci 8:1, Roma Vanča vas – Cven 2:6, Lipa – Šalovci 3:2, Bogojina – Aqua Ižakovci 1:3, Dokležovje – veterani Mure 4:1, Hodoš – Radgona 1:5, Serdica Kleparstvo Šinko – Tišina 3:0. Naslov jesenskega prvaka je že osvojila Radgona s 17. točkami pred Serdico Kleparstvom Šinko z 22. in Ižakovci, ki so zbrali 21 točk.

Lendavska medobčinska nogometna liga, zaostali srečanji 4. in 6.kola: Čentiba- Renkovci 20:0, Bistrica – Graničar 1:0. Naslov jesenskega prvaka je osvojil Prekmurec iz Dobrovnika s 27.točkami pred Čentibo z 20. in Kobiljem s 17.točkami.

V prvem kolu 2. državne strelske lige – severovzhod v streljanju z zračno puško je na streliščih v Ormožu, Dobrovniku in na Tišini nastopilo osem ekip. Zmagala je II. ekipa Strelskega društva Jezero iz Dobrovnika v postavi: Fanni Borsos, Franc Car in Melani Kianec. Druga je bila II. ekipa Kovinarja iz Ormoža in tretja II .ekipa Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča. Posamično je zmagala Eva Petek iz Kovinarja, druga je bila Fannni Borsos iz Dobrovnika in tretji Aljaž Čučko iz ekipe Tovarne sladkorja Ormož.

Na prvem državnem rang turnirju v elektronskem pikadu je na Ptuju nastopilo 64 tekmovalcev. Pomurski igralci so bili najboljši v mladinski konkurenci, kjer je zmagal Luka Marič, drugi je bil Uroš Žalik in tretja Martina Žalik, vsi z Top Gun Grlave. Med člani A skupine je bil Sašo Vutek iz Top Gun Clengrada iz Grlave tretji. V žrebanih parih je zmagala dvojica: Primož Roudi – Darko Kranjc, med člani B in C skupine pa je bil drugi Luka Marinič, vsi iz Top Gun Grlave.

V zadnjem 9. kolu elitne članske državne šahovske lige je Pomgrad iz Murske Sobote v Murski Soboti premagal Domžale s 4:2. Za Pomgrad so zmagali: Štefan Cigan, Matej Titan in Tomislav Gruškovnjak, remizirala pa sta Antal Kende in Denis Gjuran. Mariborski Poligram je premagal Ptuj s 3,5:2,5. Eno točko k zmagi Maribora je prispeval tudi Ljutomerčan Jernej Skuhala. Naslov državnega prvaka je osvojil Tajfun iz Ljubljane, Mariborčani so zasedeli drugo mesto, murskosoboški Pomgrad pa šesto.