Domov

Šport in šah

27 oktobra 2021 Šport


Ženska članska nogometna reprezentanca je v Larisi igrala četrto tekmo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Slovenke so premagale reprezentanco Grčije s 4:1, ob polčasu je bil izid 1:1. Po dva zadetka sta dosegli kapetanka Mateja Zver, doma iz Gornje Bistrice, in Lara Prašnikar. V prvi enajsterici so nastopile tudi igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci: Špela Rozmarič, Kaja Korošec, Špela Kolbl in v drugem polčasu tudi Sara Makovec ter ob njih še Prekmurki Manja Rogan iz Murske Sobote, igralka Olimpije, in kapetanka Mateja Zver. Naslednjo tekmo bodo Slovenke igrale 26. novembra v Novi Gorici proti Estoniji.

V kraju Nova na Madžarskem sta se nogometni reprezentanci U – 15 Madžarske in Slovenije razšli ob rezultatu 2:2. Za varovance selektorja Muamerja Vugdaliča je dvakrat zadel Jakob Raspet, igralec ljubljanske Ilirije. Povratna tekma proti Madžarski bo v četrtek ob 13. v Športnem centru Trate v Gornji Radgoni kar bo znova lepa priložnost za gledalce, da bodo lahko spremljali mlade perspektivne nogometaše.

V zaostalem srečanju prve slovenske namiznoteniške lige za članice je ekipa puconske Keme v gosteh premagala Logatec z rezultatom 5:1. Za Kemo sta po dvakrat zmagali Ana Kovačec in Blažka Harkai, eno zmago je v svojem premiernem nastopu v prvi ligi k uspehu Keme prispevala tudi 14 letna Ema Crnković. V 3. kolu bodo igralke Keme v soboto 30. oktobra gostovale pri ekipi Arrigonov v Izoli.

V 11.kolu Goričke lige v malem nogometu so igrali takole: Gornji Petrovci – Inter Dolič rekordnih 25:2, Carioke Markovci – Čepinci 10:3, Lucova – Neradnovci 6:1, Dolenci – Srebrni breg Martinje 1:2, Domanjševci – Hajduk Adrijanci 1:5 in Stanjevci – Pizzerija Kučan Križevci. Na lestvici vodita Gornji Petrovci in Lucova s 25.točkami. Med strelci je znova v vodstvu Miran Bencik iz Gornjih Petrovec s 26. zadetki.

Na mesečnem hitropoteznem šahovskem turnirju Šahovskega društva Pomgrad v Murski Soboti je zmagal Denis Gjuran s 7,5 točkami, drugi je bil Boris Kovač s 4,5, tretje mesto pa sta si razdelila: Martin Mohar in Danilo Hari, ki sta zbrala po 4 točke.