Domov

Šport in šah

11 novembra 2021 Šport


V vnaprej odigrani odbojkarski tekmi 7. kola 1. slovenske odbojkarske Sportklub lige za člane je v Mariboru je ekipa Merkurja, aktualna državna prvakinja, premagala Panvito Pomgrad iz Murske Sobote s 3:1. V prvem nizu so varovanci Dejana Fujsa po zmagi s 25:22 celo nakazovali na presenečenje, a je ekipa Sebastjana Škorca stvari kmalu postavila na mesto in dobile preostale tri nize. Za Panvito Pomgrad ni igral poškodovani kanadski odbojkar Connor McConnell, največ točk za soboško ekipo pa so dosegli: Dino Vinkovič 17 ter Jakob Rojnik in Urban Fužir po 12. Pri Mariborčanih je bil najboljši libanonski odbojkar Ahmed Ikhbayri z 21. točkami, kar 14 točk pa je dosegel tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote.

V Ljutomeru so v tekmi osmini finala slovenskega odbojkarskega pokala za članice odbojkarice Nove KBM Branika iz Maribora, vodilna ekipa 1. A lige, s 3:0 premagale Ljutomerčanke, članice prve B slovenske odbojkarske lige. Največji odpor so Ljutomerčanke nudile Mariborčankam v drugem nizu, ko so osvojile 21 točk. V četrtfinale slovenskega pokala so se tako uvrstile odbojkarice iz Maribora. Ljutomerčanke bodo v soboto ob 19.uri v 8. kolu prve B slovenske odbojkarske lige gostile odbojkarice Braslovč.

V prvi prijateljski nogometni tekmi reprezentanc U – 18 je v Kranjski Gori Slovenija premagala Slovaško z 1:0. Edini zadetek za slovensko reprezentanco je dosegel igralec Maribora, Marcos Tavares mlajši. V kadru reprezentance, ki jo vodi selektor Anton Žlogar, je tudi igralec soboške Mure Žan Buček.

V 2. kolu Medobčinske pikado lige Goričko so igrali takole: Friend’s team Sveti Jurij – Black Mamba 11:5, Black Dragons Gornji Črnci – Black Panters Serdica 6:10 in Slavček Gornji Slaveči – Dado Serdica 9:7. Po nepopolnem 2. kolu vodi Pikado klub Slavček iz Gornjih Slaveč. Dvoboji tretjega kroga bodo na programu v soboto.

Na mesečnem hitropoteznem šahovskem turnirju v Murski Soboti je zmagal Denis Gjuran s petimi točkami in pol, drugi je bil Štefan Cigan, predsednik kluba, s petimi točkami, tretji pa je bil Boris Kovač s štirimi točkami. Na četrto mesto se je uvrstil tajnik kluba Igor Kos, ki je zbral tri točke.