Domov

Šport in šah

24 novembra 2021 Šport


V 13. kolu turške nogometne lige je Manisa premagala ekipo Altinorduja z 1:0. Za ekipo Manise je igral tudi Nino Kouter, nekdanji igralec soboške Mure. Na lestvici je Manisa med 19 ekipami zbrala 13 točk in je na trenutno 16. mestu.

V prijateljski mednarodni košarkarski tekmi v Lendavi je Lindau premagal Medžimurje iz Čakovca z rezultatom 64:51. Tekma je bila odigrana v spomin na prezgodaj umrlega člana lendavske ekipe in župana Kobilja Roberta Ščapa. Za Lindau so dosegli največ točk: Beno Gönc in Tomas Hozjan po 17 ter Dejan Zrna 11 točk.

V 2. kolu slovenskega pokala za članice v košarki je Cinkarna Celje premagala ekipo Tosame Ledite z rezultatom 104:48. Za Celjanke je igrala tudi Blaža Čeh iz Rakičana in k zmagi aktualnih državnih prvakinj prispevala 8 točk.

Na drugem turnirju 2. državne članske strelske lige – vzhod z zračno puško, turnirji so bili v Ljutomeru, Turnišču in v Murski Soboti, so med osmimi ekipami zmagali strelci II. ekipe Kovinarja iz Ormoža. Drugi so bili strelci II. ekipe Štefana Kovača iz Turnišča v postavi: Leon Režonja, Primož Seršen in Gregor Maučec, na tretje mesto pa so se uvrstili strelci II. ekipe Kolomana Flisarja s Tišine v postavi: Tjan Kazar, Primož Banfi in Natalija Gjergjek. Posamično je zmagal Tjan Kazar iz tišinskega društva s 408,3. krogi, druga je bila Ina Voljč s 408,1 in tretja Eva Petek, obe iz ormoškega Kovinarja.

Na rednem letnem mesečnem hitropoteznem šahovskem turnirju je v Murski Soboti zmagal Denis Gjuran s 7.točkami, drugi je bil s pol točke zaostanka Danilo Hari, na tretje mesto pa sta se uvrstila Martin Mohar iz Boris Kovač s šestimi točkami.