Domov

Šport in šah

9 decembra 2021 Šport


V povratni tekmi ¼ finala slovenskega odbojkarskega pokala je bila v Murski Soboti na sporedu tekma med Panvito Pomgrad in aktualnimi državnimi prvaki, odbojkarji Merkurja iz Maribora. Potem ko so Štajerci dobili prvo tekmo s 3:1, so bili boljši tudi na drugi in zmagali s 3:0 ter se tako uvrstili na zaključni turnir. Pri domačinih sta bila po točkah daleč najuspešnejša Dino Vinkovič s 13-imi in Connor McConnell z enajstimi točkami. Pri gostih jih je največ dosegel Roland Gergye in sicer 18, Sobočan Uroš Pavlovič pa pri Mariboru tokrat ni igral.

V 3. krogu ptujske amaterske regionalne košarkarske lige so košarkarji Beltinec igrali v gosteh pri ekipi Starš in zmagali s 85:78. Pri Beltinčanih so bili najboljši strelci: Mitja Gomboc z 31-imi točkami, Tomaž Bojnec je dosegel 24 in Jernej Ferčak 10 točk. Beltinčani trenutno ob dveh odigranih tekmah in polnim izkupičkom ter s štirimi točkami zasedajo četrto mesto v družbi enajstih ekip.

Šahovsko društvo Pomgrad je v Murski Soboti pripravilo kvalifikacijski turnir v okviru akcije »Slovenija šahira«. Na turnirju je zmagal v absolutni konkurenci med 14. šahisti Denis Gjuran pred Štefanom Ciganom, oba sta zbrala po 11 točk. Na tretje mesto se je uvrstila Barbara Skuhala z 9,5 točkami, četrti je bil Luka Skuhala z 8,5 točkami in peti Martin Mohar, ki je zbral 8 točk. Na finalni turnir Slovenija šahira, ki bo 18 .decembra v Ljubljani, so se iz soboškega turnirja uvrstili, zmagovalec turnirja Denis Gjuran, najboljša ženska šahistka Barbara Skuhala, najstarejša seniorka Majda Kovač, najstarejši senior Danilo Hari ter najboljši mladinec Martin Mohar.