Domov

Šport in šah

13 decembra 2021 Šport


V 20. – zadnjem jesenskem kolu prve slovenske nogometne lige Telemach sta na Bonifiki pred 1500 gledalci Mura in Koper igrala 2:2. Za Koper sta dosegla zadetka: Lamin Colley v 58. in Žan Bešir v 94. minuti; za Muro pa Nardin Mulahusanović v 81. in povratnik v ekipo Luka Bobičanec v 84. minuti. Po nepopolnem 20. kolu je na vrhu lestvice Maribor z 39. točkami pred Koprom, ki jih ima 38, Mura je s tekmo manj na 5. mestu z 29.točkami. Kdaj bo odpadla tekma z Olimpijo v letu 2022 ni znano, prvi spomladanski krog pa bo na programu 9. februarja v Murski Soboti, ko bo Mura gostila ekipo Brava.

V 18. kolu ekstra nogometne lige na Poljskem je Gornik iz Zabrza igral proti Pogonu 2:2. Za Gornik je igral Erik Janža iz Puževec, za Pogon pa nekdanji igralec Maribora Luka Zahović. Noben igralec se ni vpisal med strelce. Na lestvici je Pogon na 2. mestu s 36. točkami, Gornik iz Zabrza pa je zbral na 8. mestu 25 točk. Janža je pred dnevi podaljšal pogodbo z Gornikom, ki mu poteče čez pol leta, še za nadaljnja tri leta.

V soboto je bilo ob 4. slovenskem festivalu juda v Murski Soboti v popoldanskem času tudi moštveno tekmovanje v prvi slovenski judo ligi. Tretjič zapored je zmagal Judo klub Bežigrad pred Branikom iz Maribora in Impolom iz Slovenske Bistrice. Na šesto mesto je se uvrstila judo sekcija ljutomerskega Partizana.

V Ljubljani je bilo državno prvenstvo v badmintonu za igralce in igralke starostnih kategorij U – 11 in U – 17. Ekipa Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave je osvojila na državnem prvenstvu dve zlati medalji, tri srebrne in osem bronastih medalj. Med 11 letniki se je odlikovala Naja Horvat, ki je postala državna prvakinja v posamični konkurenci in v igri mešanih dvojic z Maksom Trampužem iz ljubljanskega Konexa.

Šahovski klub Gornja Radgona je začel s tekmovanjem v mednarodni spletni šahovski ligi. V prvem dvoboju je Gornja Radgona premagala Banbury iz Anglije s 5,5:2,5. Za Gornjo Radgono sta po dvakrat zmagala: Gregor Vohl in Robert Kosi, enkrat Matjaž Husar, pol točke pa je k uspehu radgonske ekipe dodal še predsednik društva Jurij Ojsteršek.