V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport in šah

16 decembra 2021 Šport


V zaostalem srečanju 10. kola 1. B slovenske odbojkarske lige za članice so vodilne Braslovče pred domačimi gledalci premagale puconsko Murexin Kemo s 3:0. Za Pucončanke so v dvoboju največ točk zadele: Maša Vnuk 11, Nina Rakar 10 in Nika Kovač 7 točk; pri Braslovčah so največ točk k zmagi prispevale Neža Bednjanić 13, Tija Rozman Šketa 10 in Manca Oštir 8 točk. Na lestvici še naprej vodijo Braslovče z 28. točkami, Murexin Kema ima na 8. mestu tri točke. Naslednjo tekmo bodo Pucončanke igralke v soboto ob 19. pri ekipi Vitala v Ljubljani.

V Ormožu je bilo 3.kolo 2. vzhodne državne strelske lige v kateri sodeluje osem strelskih ekip. Na tretjem turnirju je bila z zračno puško najboljša ekipa Strelskega društva Jezero iz Dobrovnika z ekipo: Ester Borsos, Francem Kološo in Francem Carjem, ki je zadela 1206,5 krogov. Na drugo mesto se je uvrstila ekip Štefana Kovača iz Turnišča v postavi: Leon Režonja, Gregor Maučec in Primož Seršen s 1201,8 krogi, tretji so bili strelci Kovinarja iz Ormoža, ki so zadeli 1197,4 kroge. Sicer pa ta teden poteka v Pomurju tradicionalno strelsko tekmovanje v organizaciji Strelskega društva Ljutomer, ki letos praznuje tudi 70 letnico delovanja. Zaključek tekmovanja bo v soboto 18. decembra ob 13. uri.

V zadnjem letošnjem kolu 2. slovenske pikado lige – vzhod sta obe pomurski ekipi zmagali. Pikadisti Slavčka iz Gornjih Slaveč so trenutno v vodstvu z ekipo Gypsi team Murska Sobota, ki sta zbrali po 6 točk, na tretjem mestu pa so Segovci s 3. točkami. V 3.kolu je Pikado klub Slavček iz Gornjih Slaveč premagal II. ekipo Pikado kluba Baza Hoče z 11:5. Za Ekipo Slavčka je kar 4 krat zmagal Tomaž Ulen, Dario Baranja je zmagal trikrat, dve zmagi je osvojil Drago Horvat in eno Robert Štertak. Uspešna je bila proti Hočam tudi dvojica: Tomaž Ulen – Dario Baranja.

Šahovska sekcija Partizana Ljutomer je v Ljutomeru pripravila sklepni turnir svojih članov. Po sedmih odigranih kolih je zmagal Janko Brunčič iz Ljutomera, ki je zbral 7 točk, na drugo mesto se je uvrstil Zvonko Lovrenčič iz Lukavec s šestimi, tretji pa je bil Franc Sukič iz Šalinec s 4,5 točkami. Ljutomerski šahisti upajo, da bodo v letu 2022 ugodnejše zdravstvene razmere in da bodo lahko pripravili številčnejši program aktivnosti.