Domov

Šport in šah

19 maja 2017 Šport


V Ključarovcih je bila včeraj povratna polfinalna malonometna tekma v prvi slovenski malonogomertni ligi Ena  v kateri je Transpak Ključarovci premagal Športno društvo Černelavci z rezultatom 1:0. Edini zadetek na tekmi je dosegel Matej Filipič.  Ker so Ključarovci dobili tudi prvo tekmo proti Černelavcem s 5:0 so se uvrstili  v  finale, kjer se bosta v petek 26. maja ob 20.uri v Pečarovcih  pomerila Ribno in Transpak Ključarovci.

V uvodni tekmi 25. kola  prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 je Mura  v Kidričevem premagala Aluminij z rezultatom 2:1. Za Muro sta dosegla zadetka: Marsel Ratnik v prvem in Teo Toth v drugem polčasu; za Aluminij je dosegel zadetek Nik Erhatič. Tekma med Vipollom iz Veržeja in Slovensko Bistrico bo jutri. Na lestvici vodi Maribor, ki ima 72 točk, Vipoll na šestem mestu ima 40 točk, Mura na 7. mestu pa je zbrala 35 točk.

Na univerzitetnem  prvenstvu v atletiki  v Ljubljani   je Anja Benko, študentka Fakultete za farmacijo   in članica Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote  dvakrat  zmagala. V teku na 100 metrov je bila Benkova zmagovalka v času  12,45 in v teku na 400 metrov    v času 55,95. V moški konkurenci je Niko Bačvič študent Fakultete za šport  in  član Košarkarskega kluba Radenska Creativ zasedel tretje mesto v metu vorteksa z rezultatom 74,60 metrov.

V prvi Gorički ligi v malem nogometu  so v 18.kolu igrali takole: Gornji Petrovci  Stanjevci 11:1, Neradnovci – Lucova 0:5, Srebrni breg Martinje – Carioke Markovci 7:2 in Matjaševci – Domanjševci 3:4.Na lestvici vodijo Gornji Petrovci s 50.točkami.

V drugi Gorički ligi  pa so bili doseženi naslednji rezultati:  Hajduk Adrijanci – Čepinci 1:2, Pizzerija Kučan Križevci  – Šulinci 2:3, Inter Dolič – Isyp  Šalovci 3:3, Dolenci so bili prosti.  Na lestvici vodi Pizzerija Kučan iz Križevec s 37.točkami.

V Puconcih je bil včeraj polfinalni namiznoteniški turnir šolskih športnih društev.  Moštveno se je na finalni turnir uvrstila Osnovna šola Puconci za katero so igrali: Ana Kovačec, Blažka Harkai, Jure Smodiš in Jan Lipič. V posamični konkurenci pa sta se uvrstili na finalni turnir Ana Kovačec in Živa Dogar.

Na majskem hitropoteznem šahovskem turnirju v Murski Soboti je zmagal Boris Kovač s petimi točkami. Na drugo mesto se je uvrstil Denis Gjuran s štirimi točkami in pol tretji pa je bil Jože Gruškovnjak s tremi točkami in pol.