Domov

Šport in šah

19 decembra 2021 Šport


Strelsko društvo Ljutomer je privabilo na 13. mednarodno strelsko tekmovanje za pokal Ljutomera 44 strelcev iz 10 strelskih društev iz Hrvaške in Slovenije. Moštveno so zmagali strelci Kovinarja iz Ormoža pred strelci Štefana Kovača iz Turnišča in  Kolomana Flisarja s Tišine. Četrti so bili strelci Ljutomera in peti strelci Gornje Radgone. Posamično je med člani zmagal Tjan Kazar s Tišine s 615,9.krogi drugi je bil Aljaž Čučko iz strelskega društva Tovarne sladkorja Ormoža s 613,9.krogi in tretji Uroš Maučec iz Turnišča s 612. krogi. Med članicami je zmagala Urška Kuharič s 624,6 krogi pred Nušo Žnidarič, obe iz ormoškega Kovinarja s 606,8 krogi, tretja pa je bila Sandra Kaučič iz Ljutomera s 606,1 krogom. Med mladinci je zmagala Anamaria Cvikl iz Doliča s 618,2 krogoma, druga je bila Eva Petek iz Ormoža s 609,9 krogom in tretja Kaja Mencigar iz Doliča s 608,8 krogi. V Ljutomeru so sočasno s 13. mednarodno tekmo za pokal Ljutomera zaznamovali tudi 70 letnico delovanja Strelskega društva Ljutomer, na kateri so podelili 15 zahval. Prejelo jih je 9 dolgoletnih zaslužnih članov šest pravnih oseb.

V Mariboru je bilo 9. tekmovanje v judu za memorial Nika Vrabla, na katerem je sodelovalo 171 judoistov iz Bosne in Hercegovine, Avstrije, Hrvaške, Ukrajine, Kosova Bosne in Hercegovine in Slovenije. V moštveni konkurenci je med 27. klubi zmagal Judo klub Apolon iz Maribora, med pomurskimi klubi je bil Judo klub Lendava enajsti, Murska Sobota 12. in Judo klub Klima Tratnjek Beltinci 14.ti. Med lendavskimi judoisti je bila pri starejših deklicah zmagovalka Lana Škraban, druga pa je bil Sara Sep. Med soboškimi judoisti je bil med mlajšimi kadeti tretji Oskar Balažic in prav tako tretji med starejšimi še Klemen Vinkovič. Med mlajšimi dečki je bil zmagovalec Luka Smodiš, drugi je bil Ben Kokol, med mlajšimi deklicami pa je bila zmagovalka Lana Kardoš, tretja pa je bila v svoji skupini Tia Lukač.

Med člani Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci je bila v Mariboru med mlajšimi kadetinjami druga Veronika Horvat, tretja je bila v svoji težnostni kategoriji Ria Gabor. Med starejšimi dečki sta Nik Maj Vučko in Jurij Granfol zasedla drugi mesti v svojih kategorijah, Bor Patrik Burjan pa se je uvrstil na tretje mesto.

Namiznoteniški klub Sobota je pripravil v Murski Soboti 1. TOP turnir članov in članic v namiznem tenisu, na katerem je v treh kakovostnih skupinah nastopilo 24 članov in v dveh skupinah 16 članic.

V prvi skupini med člani je zmagal Tomaž Pelcar iz Keme, drugi je bil Erik Paulin iz Arrigonov iz Izole, na tretje mesto pa se je uvrstil Damjan Zelko iz Keme, vsi s po 13-imi zbranimi točkami. V drugi skupini je zmagal Brin Vovk Petrovski iz Savinje, v tretji skupini članov pa Mihael Kocjančič iz Kajuha Slovana. Nino Šegula je bil v tretji skupini šesti in Jan Lipič, oba iz Keme, osmi.

V prvi skupini v ženski konkurenci je zmagala Sara Tokič iz Letrike iz Vrtojbe, v drugi skupini je bila zmagovalka Blažka Harkai iz Keme, njena soigralka iz puconske ekipe Ema Crnković pa se je uvrstila na četrto mesto.

V Murski Soboti so se odbojkarji Panvite Pomgrada v 12. kolu prve A državne odbojkarske Sportklub lige za člane dodobra namučili proti ekipi Hiša na kolesih Triglav iz Kranja in jo po vodstvu gostov z 1:0 ob koncu premagali po petih nizih z rezultatom 3:2. Za soboško odbojkarsko ekipo so največ točk k zmagi prispevali: Branislav Radović 17, Connor McConnel in Urban Fužir po 15 ter Žan Bedrač 9 točk; za ekipo Triglava so zadeli največ točk: Janko Bregant 16, Andrej Štemberger Zupan 14 in Maj Nanut 8 točk.

V 12. kolu 1. B slovenske odbojkarske lige za člane je Korvoley v Mislinji premagal Radence s 3:1. Za Radence so dosegli največ točk: Val Krajcar 12, Rok Kunšek 10 in Denis Polj 8 točk; pri Mislinji sta Bine Oder in Mark Vetrih k zmagi prispevala po 16 točk.

V 13.kolu 1. B slovenske odbojkarske lige za članice je v Strahovici II. ekipa Calcita Volleya premagala Ljutomer s 3:2. Za Ljutomer je Ana Kolmanič zadela 12 točk, Anja Kolmanič 10 ter Adela Pintarič in Diana Oletič po 7. Pri Kamničankah je Špela Lužovec prispevala k zmagi 23 točk.

V 2. slovenski odbojkarski ligi – vzhod za članice je bila tekma 9. kola med lendavsko Muranio in Soboto zaradi bolezni pri Lendavčankah preložena.

V 9.kolu 3.slovenske odbojkarske lige – vzhod za članice so Celjanke premagale II. ekipo Ljutomera s 3:0.

V Športnem centru Galič v Mariboru je bi odprti zaključni turnir Ekosen v malem nogometu za prvaka Slovenije. Med šestimi ekipami je zmagala ekipa Bubka bar iz Brežic, ki je v velikem finalu premagala reprezentanco Občinske zveze klubov malega nogometa Puconci s 5:2. Za Bubko je tri zadetke dosegel Matevž Sodič, po enega pa sta dodala Jan Ničemer in Jože Golobič; za puconsko reprezentanco je dosegel oba zadetka Damjan Gyergyek. Na tretje mesto se je uvrstila ekipa Avto Rajh iz Vidma. Na turnirju je bil izbran za najboljšega vratarja Sandi Temlin iz puconske ekipe, Pucončani kot slovenski podprvaki pa so nastopili v postavi: Sandi Temlin, Damjan Gyergyek, Nino Berke, Mitja Bokan, Benjamin Kamenica, Nino Novak, Mitja Poredoš, Luka Kapunović in Boštjan Bačič.

V 12. kolu 2. slovenske rokometne lige za člane sta se v Murski Soboti Pomurje in ptujska Drava razšla brez zmagovalca ob rezultatu 25:25. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Luka Škerbinek 7 ter Anej Sever in Boštjan Žižek Cvetko, oba po 5; pri Ptujčanih se je odlikoval z devetimi zadetki Tjan Vasić Kranjc.

V Ljubljani je bil sklepni šahovski turnir z naslovom » Slovenija šahira – Gorenjka matira« na katerem je sodelovalo 48 šahistov iz vse Slovenije. Nastopili so tudi štirje pomurski šahisti. Najbolje se je odrezala Barbara Skuhala iz Šahovskega društva Pomgrad, ki je med članicami osvojila tretje mesto. Med ostalimi šahisti se je v absolutni konkurenci uvrstil na prvo mesto Matej Šebenik iz ljubljanskega Tajfuna, Luka Skuhala se je uvrstil na 15., Marko Coklin na 20. in Martin Mohar na 30. mesto.