Domov

Šport in šah

22 decembra 2021 Šport


V Ljubljani poteka finale odbojkarskega pokala Slovenije za člane. V drugem polfinalu je aktualni državni prvak Merkur iz Maribora premagal Calcit Volley iz Kamnika, branilca naslova pokalnega prvaka, s 3:0. Za Mariborčane je igral tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote in k zmagi mariborske ekipe prispeval 7 točk. V finalni tekmi se bosta pomerili ekipi ACH Volleya in Merkur iz Maribora.

V Turčiji sta oba pomurska nogometaša v 18. kolu prve turške lige, v Turčiji imajo sicer tudi super ligo, dosegla pomembni zmagi. Najbolj odmevno je zabeležil Matej Pučko, doma iz Šalinec, saj je njegova ekipa Bandirmasporja z njegovim zadetkom premagala ekipo Bursasporja z 1:0. Nogometna ekipa Manise, za katere je znova zaigral tudi Nino Kouter, nekdanji igralec Mure, pa je v gosteh premagala Tuzlaspor z 1:0. Na lestvici prve turške lige je Bandirmaspor na 4. mestu zbral 31 točk, Manisa pa ima na 12. mestu 22 točk.

V 5. kolu košarkarske ptujske amaterske regionalne lige je ekipa Ramsa iz Maribora premagala Beltince z rezultatom 74:73. Za Beltince so na tekmi največ točk zadeli: Mitja Gomboc 24, Tomaž Novak 17 in Damjan Žilavec 12 točk. Beltinčani so kot edini predstavnik iz Pomurja po nepopolnih petih krogih na tretjem mestu z 8.točkami.

Na zadnjem hitropoteznem šahovskem turnirju Šahovskega društva Pomgrad je v Murski Soboti zmagal Denis Gjuran, ki je zbral 9 točk in pol. Na drugo mesto se je uvrstil Štefan Cigan z 8.točkami, tretji je bil Boris Kovač s 6,5, četrti Jože Gruškovnjak s šestimi in peti Danilo Hari, ki je zbral skupno 4 točke.