V etru
Domača plošča
Domov

Šport in šah

23 decembra 2021 Šport


V 14. krogu 1. nemške košarkarske lige za ženske, kamor se je v letošnjem poletju iz Italije preselila Tina Cvijanovič iz Murske Sobote, nekdanja košarkarica Pomurja in občasna slovenska reprezentantka, je njena ekipa Saarlouis premagala Wasserburg z 82:67. Cvijanovičeva, ki je tudi v novi ekipi ena izmed vodilnih igralk moštva, je bila v dobrih 22-ih odigranih minutah s 13-imi točkami tretja strelka svoje ekipe ter s petimi podajami najboljša asistentka tekme. Ekipa Saarlouisa je v 14. prvenstveni tekmi prišla do sedme zmage in je trenutno na sedmem mestu med 14.ekipami 1. nemške lige.

V 14. kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice je v Puconcih vodilna ekipa Formisa iz Rogoze premagala puconsko Murexin Kemo z rezultatom 3:1. Gostiteljice so v Puconcih celo dobile prvi niz s 25:13, v nadaljevanju pa so gostje zaigrala bolje in zasluženo zmagale. Za Murexin Kemo so največ točk zadele: Nina Kovač 16, Maša Vnuk 13 in Tasia Šadl 6 točk; pri Formisu so največ točk k zmagi dodale: Žana Godec 17, Nika Milošič in Nika Fišer pa obe po 11 točk. Na lestvici vodi Formis s 34. točkami, Ljutomer na četrtem mestu jih ima 21 in Murexin Kema na osmem mestu tri točke.

V Ljubljani je v finalni odbojkarski tekmi za slovenski pokal ACH Volley iz Ljubljane premagal mariborski Merkur s 3:2 Za letošnji finale je značilno, da so Mariborčani sredi Ljubljane povedli z 2:0, a jih je na koncu ekipa ACH Volley ujela in v petem nizu dobila dvoboj s 3:2. Za ACH Volley je Nikola Gjorgjiev dosegel 27 točk, pri Merkurju pa je Ahmed Ikhbayri zadel 31 točk, bivši igralec ACH Volley, sedaj pa Maribora, Uroš Pavlović iz Murske Sobote pa je na tekmi za Mariborčane prispeval 10 točk.

Šahovsko društvo Pomgrad iz Murske Sobote je v letu 2021 pripravilo 16 klubskih hitropoteznih turnirjev. Šestič zapored je zmagal Denis Gjuran, ki je zmagal kar na 15. turnirjih. Drugo mesto je osvojil Boris Kovač, tretji je bil mladinec Martin Mohar, četrti pa najstarejši udeleženec Danilo Hari. Sledijo: Jože Gruškovnjak, Igor Kos, Štefan Cigan in Aljaž Škalič.