V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport in šah

24 decembra 2021 Šport


V Petrinji na Hrvaškem je bilo 3. kolo v ciklokrosu, kjer so sodelovali tudi mladi člani Kolesarskega kluba Tropovci. Na blatni in tehnično zelo zahtevni progi je v starostni kategoriji do 15 let zasedel tretje mesto Marko Koren iz Kolesarskega kluba Tropovci.

V zaostalem srečanju 14. kola 1. B slovenske odbojkarske lige za članice je v Ljutomeru domača ekipa premagala Vital iz Ljubljane s 3:1. V dvoboju so gostje iz Ljubljane dobile le drugi niz s 25:23 in izid izenačile na 1:1, v nadaljevanju srečanju pa so Ljutomerčanke prepričljivo odločile dvoboj v svojo korist. Za Ljutomer so zadele največ točk: Anja Kolmanič 18, Ana Kolmanič 17, Diana Oletič 11, Adela Pintarič 10 in Kaja Makoter 9 točk. Pri gostjah iz Ljubljane sta se odlikovali s 16. točkami Katarina Bulc in Nina Svetina. Na lestvici vodi Formis iz Hoč s 34. točkami, Ljutomerčanke pa so na četrtem mestu zbrale 24 točk.

Na Cvenu je bil 3. novoletni turnir v namiznem tenisu, na katerem je sodelovalo kar 20 igralcev. Zmagal je Robert Kernjak iz Rošnje, drugi je bil Roman Štuhec iz Male Nedelje, tretja pa sta bila Darko Fijavž iz ljutomerskega Partizana in Dejan Belšak iz Male Nedelje. V tolažilni skupini je zmagal Silvo Slaček iz Maribora. Drugi turnir v sklopu novoletne turneje bo na sporedu v nedeljo ob 18. v športni dvorani Šica v Ljutomeru.

Šahovska zveza Slovenije je objavila lestvico najboljših klubov po doseženih rezultatih na tekmovanjih. V absolutni konkurenci je osvojilo točke 45 klubov. Zmagal je Železničarski šahovski klub Maribor Poligram, na drugo mesto pa se je uvrstil Šahovski klub Pomgrad iz Murske Sobote. Med ostalimi pomurskimi klubi je Rokada iz Lendave na 21. mestu in Gornja Radgona na 27. mestu. V mladinski konkurenci je podobno kot v absolutni konkurenci zbral največ točk Železničarski šahovski klub Maribor Poligram na tretje mesto se je uvrstil Šahovski klub Pomgrad iz Murske Sobote, Šahovski klub Gornja Radgona pa je zasedel 27. mesto.