V etru
Domača plošča
Domov

Šport in šah

30 decembra 2021 Šport


Drugi dan Srednjeevropskega prvenstva v odbojki za mlade igralce igrata v Mariboru v moški konkurenci obe slovenski izbrani vrsti odlično. Mladi odbojkarji, starostne skupine U – 20 pod vodstvom Zoran Kedačiča, so v polfinalu premagali Madžarsko s 3:0. Za reprezentanco je igral in prispeval k zmagi 10 točk tudi Dino Vinkovič, igralec soboške Panvite Pomgrad. Mlada reprezentanca do 18 let, ki igra zunaj konkurence, je pod taktirko selektorja Iztoka Kšele, v sredo osvojila že četrto zaporedno zmago in to proti Madžarski z 2:1. Za slovensko izbrano vrsto je Vid Suhadolnik prispeval dve točki, Urban Rajnar pa eno točko. Član reprezentance je bil tudi Nik Legen, vsi iz Odbojkarskega kluba Radenci.

V 14. sezoni zimske lige malega nogometa v organizaciji Športne zveze Ljutomer je med veterani na drugem turnirju Šic bar iz Ljutomera premagal Cven z 8:2, Športno društvo Nočni ftiči iz Turjanskega vrha je premagalo Prorato iz Križevec s 4:2. Na lestvici vodi Šic bar iz Ljutomera s 6. točkami, med strelci pa s petimi zadetki Bojan Klemenčič iz vodilne ekipe. Tretji turnir bo na programu v Ljutomeru v nedeljo 2.januarja.

Igralci Kluba malega nogometa Torcida iz Lakoša so sodelovali na mednarodnem Novoletnem turnirju v malem nogometu v Sombotelu na Madžarskem. Na turnirju je bilo osem ekip razdeljenih po skupinah. Ekipa Torcide iz Lakoša je v A skupini po zmagi proti ekipi Hotel Tekstil servis s 4:0 in dveh porazih osvojila tretje mesto v svoji skupini in se ni uvrstila na finalni turnir.

Na 3. novoletnem turnirju v šahu je v Ljutomeru zmagal Janko Brunčič iz Ljutomera pred Darkom Šardijem iz Čakovca in Stjepanom Kerovcem iz Mihovljana. Najboljša članica je bila Marija Lačen, najboljši med člani do 30 let starosti pa Matej Nemec, oba iz Ljutomera. Med veterani starimi nad 60 let je bil zmagovalec šahovskega turnirja v Ljutomeru Zvonko Lovrenčič iz Lukavec.